Mobile-first indexing

Mobile-first indexing
Πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών αναζητεί στην Google χρησιμοποιώντας mobile συσκευές. Μέχρι στιγμής η Google κατατάσσει την κάθε σελίδα λαμβάνοντας υπόψιν την desktop version της σελίδας.
Πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών αναζητεί στην Google χρησιμοποιώντας mobile συσκευές. Μέχρι στιγμής η Google κατατάσσει την κάθε σελίδα λαμβάνοντας υπόψιν την desktop version της σελίδας. Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα αφού το περιεχόμενο στο mobile μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό στο desktop, άρα αξιολογεί λάθος περιεχόμενο και κατά συνέπεια διαφορετικό από εκείνο που θα δει ο χρήστης του mobile.

Για να κάνει η Google τα αποτελέσματά της πιο χρήσιμα, πειραματίζεται ήδη να αλλάξει την κατάταξή της σε mobile-first. Ο αλγόριθμος λοιπόν θα χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο την mobile version του site για να ταξινομήσει το site στα αποτελέσματα ακόμα και σε αναζητήσεις από desktop. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές συμβουλές για να προετοιμαστείτε για την αλλαγή σε mobile-first index:

• Αν έχετε mobile ή responsive site που έχει ίδιο το κύριο περιεχόμενο με αυτό του desktop τότε δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα.

• Αν έχετε διαμορφώσει διαφορετικά το περιεχόμενο της mobile version τότε πρέπει να προβείτε σε μερικές αλλαγές:

  1. Χρησιμοποιήστε structured markup σε όλες τις site versions.
  2. Βεβαιωθείτε ότι η mobile version είναι προσβάσιμη από το Googlebot.
  3. Δεν χρειάζεται να κάνετε αλλαγές στα canonical links.