General

Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και ποιος ο ρόλος της στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ.

Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και ποιος ο ρόλος της στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ.
Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μόνο χρήσιμη για τον μέσο άνθρωπο, αλλά μπορεί επίσης να έχει οφέλη για σχεδόν οποιοδήποτε είδος επιχείρησης εκεί έξω.
Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μόνο χρήσιμη για τον μέσο άνθρωπο, αλλά μπορεί επίσης να έχει οφέλη για σχεδόν οποιοδήποτε είδος επιχείρησης εκεί έξω. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια επιχείρηση - μερικές φορές για την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων ή για την αύξηση της έκθεσής τους στο διαδίκτυο. Πολλές επιχειρήσεις έχουν επίσης υιοθετήσει τεχνητή νοημοσύνη για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν χιλιάδες ερωτήματα πελατών χωρίς να χρειάζεται να προσλάβουν νέους υπαλλήλους οδηγώντας έτσι σε μαζικές αποταμιεύσεις. Μερικές μεγάλες εταιρίες που επενδύουν χρήματα στη τεχνητή νοημοσύνη και στη μηχανική μάθηση είναι η Google, το Facebook και το Amazon.

Το 2015, η Google παρουσίασε το RankBrain, το οποίο είναι ένα σύστημα εκμάθησης μηχανής ικανό να επιστρέφει απαντήσεις στους χρήστες. Το RankBrain χρησιμοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να κατανοήσει και να ανταποκριθεί στα ερωτήματα των χρηστών με τον ίδιο τρόπο όπως και ο άνθρωπος.


Τι είναι ακριβώς η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και η Μηχανική Μάθηση;

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένας κλάδος της επιστήμης των υπολογιστών που ασχολείται με την κατασκευή έξυπνων μηχανών που μπορούν να σκέπτονται και να ανταποκρίνονται όπως οι άνθρωποι. Η δοκιμασία Turing , που προτάθηκε από το Αγγλικό Μαθηματικό Alan M. Turing το 1950, ήταν μια δοκιμή που καθορίζει την νοημοσύνη των υπολογιστών και ελήφθη προκειμένου να προσδιοριστεί αν ο υπολογιστής θα μπορούσε να επιτύχει επαρκή απόδοση σε ανθρώπινο επίπεδο σε όλες τις γνωσιακές αποστολές ώστε να ξεγελάσουν έναν ερωτώντα.

Η μηχανική μάθηση είναι ένα υποσύνολο του AI που επιτρέπει στις μηχανές να μαθαίνουν και να βελτιώνουν αυτόματα από την εμπειρία. Για το σκοπό αυτό δημιουργούνται ειδικά συστήματα και δεν απαιτείται ρητός προγραμματισμός για την προσθήκη νέων ορισμών στη βάση δεδομένων. Οι μηχανές μπορούν να μάθουν μόνοι τους.

Μάθετε περισσότερα: Το μέλλον του SEO: Πώς η AI και η μάθηση μηχανών θα επηρεάσουν το περιεχόμενο

Για να κατανοήσουμε καλύτερα πόσο μια επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να έχει στις στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ μιας επιχείρησης, ας συζητήσουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους το έμπειρο προσωπικό της Qualityweb χρησιμοποιεί αυτή τη τεχνολογία για μια πιο επιτυχημένη εκστρατεία μάρκετινγκ που φέρνει περισσότερους πελάτες.

1) Χρησιμοποιούμε το AMP και μειώνουμε το Χρόνο φόρτωσης

Τον Οκτώβριο του 2015, η Google ανακοίνωσε ιστοσελίδες AMP, οι οποίες είναι μια ελαφρύτερη έκδοση των παραδοσιακών ιστοσελίδων και αποσκοπούν στη δραστική βελτίωση της απόδοσης του κινητού ιστού, όπως η μείωση του χρόνου φόρτωσης σελίδας για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών.

Με τη βοήθεια του RankBrain, η Google όλο και βελτιώνεται στο να γνωρίζει τι είναι καλύτερο για τον χρήστη. Το περιεχόμενο AMP εμφανίζεται αυτόματα σε περιοχές προτεραιότητας τοποθέτησης όπως το News Carousel. Έχοντας μια σελίδα AMP σημαίνει ότι αυξάνετε τις πιθανότητες κατάταξης στα τρία κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

2) Χρησιμοποιούμε τα AI-powered Chatbots για να βελτιώσουμε την εμπειρία του χρήστη.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις γνωρίζουν ή χρησιμοποιούν ήδη ζωντανά chatbots ή συστήματα τεχνητής νοημοσύνης τα οποία χρησιμεύουν για την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων. Αλλά σκεφτήκατε να αναβαθμίσετε τις παραδοσιακές ζωντανές συνομιλίες με τα chatbots που λειτουργούν με AI;

Τα Chatbots είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί πραγματικά να κάνει την ιστοσελίδα σας να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα που έχουν τα chatbots σε σχέση με τα live chat:

Τα Chatbots είναι φιλικά και δεν χάνουν ποτέ την υπομονή τους. Οι πελάτες σας μπορεί να είναι θυμωμένοι, αλλά ο αγγελιοφόρος bot θα αντιμετωπίζει πάντα τους πελάτες σας ευγενικά.

Μπορούν να χειριστούν ταυτόχρονα πολλές αιτήσεις πελατών, οπότε ο χρόνος αναμονής μειώνεται στο μηδέν.

Τα Chatbots είναι χρήσιμα στη δημιουργία εξατομικευμένων διαφημίσεων για χρήστες, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τις πωλήσεις.

Έχουν τη δύναμη να παρακολουθούν τα πρότυπα αγοράς πελατών . Αυτό επιτρέπει στην επιχείρηση να ανανεώσει την υπάρχουσα στρατηγική μάρκετινγκ και να αυξήσει τις πωλήσεις της.

3) Παρέχουμε μια εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία ιστοτόπου σε κάθε χρήστη.

Οι άνθρωποι αγαπούν το περιεχόμενο, τις προσφορές, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που είναι εξατομικευμένες γι 'αυτούς.

Με το AI, η ανάλυση των σημείων δεδομένων έγινε ευκολότερη. Μπορείτε να προβάλλετε εξατομικευμένο περιεχόμενο και προσφορές σε κάθε ξεχωριστή προοπτική, αναλύοντας την τοποθεσία, τη συσκευή, την προηγούμενη αλληλεπίδραση, τα δημογραφικά στοιχεία κ.λπ.

Έχετε επίσης τη δύναμη να αυτοματοποιήσετε το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να στέλνετε τακτικές ειδοποιήσεις ώθησης στις προοπτικές που βασίζονται στις μικρές στιγμές ή στην τρέχουσα αλληλεπίδραση με την επιχείρησή σας.

4) Βελτιστοποιούμε αναζήτηση φωνής για τα ερωτήματα των πελατών.

Με την άνοδο των ερωτημάτων αναζήτησης φωνής, γίνεται όλο και περισσότερο απαραίτητο για τους διαφημιζόμενους να βελτιστοποιούν τις φωνητικές ερωτήσεις με φυσική γλώσσα.

Η Google έχει αποκαλύψει στο ιστολόγιό της ότι περίπου το 70% των ερωτημάτων που λαμβάνει ο Βοηθός Google αποτελείται από φυσική γλώσσα συζήτησης και όχι από τις τυπικές λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται σε μια πληκτρολογημένη αναζήτηση Google.

Δημιουργούμε σελίδες που παρέχουν άμεση απάντηση στις ερωτήσεις που θέτουν οι υποψήφιοι πελάτες μας. Οι ερωτήσεις συνήθως αρχίζουν με "ποιος", "τι", "πού", "πότε", "γιατί" και "πώς" και προσπαθούμε να βελτιστοποιήσουμε τις ιστοσελίδες σας ανάλογα.


Συμπέρασμα

Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση δεν θα αποτελέσουν απειλή για τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας. θα κάνει τα καθήκοντά μας απλούστερα από ποτέ. Οι επαναλαμβανόμενες εργασίες μπορούν εύκολα να μετατοπιστούν σε ρομπότ και οι εργασίες που χρειάζονται ανθρώπινη παρέμβαση θα εξακολουθούν να βρίσκονται στους ώμους των ανθρώπων.