Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις post στο Instagram (2020 Update)

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις post στο Instagram (2020 Update)
Ασχολείσαι με το Instagram και σίγουρα πολλές φορές έχεις αναρωτηθεί πόσο συχνά πρέπει να κάνεις post ώστε να έχεις έναν υγιή και λειτουργικό λογαριασμό με υψηλή απήχηση. Η ομάδα marketing της @qualityweb έκανε έρευνα και σου απαντάει στις πιο συχνές ερωτήσεις που προκύπτουν.

Γιατί παίζει ρόλο το πόσο συχνά κάνεις post στο Instagram;

Όσο πιο συχνά κάνεις post στον λογαριασμό σου, τόσο περισσότερα likes θα παίρνεις. Τα συχνά post ενισχύουν τις αλληλεπιδράσεις και σε βοηθάνε να παίρνεις περισσότερους followers γρηγορότερα. Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά να αυξήσεις το κοινό σου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχεις συνέπεια και συνέχεια στην συχνότητα που κάνεις posts, ώστε να κρατάς το κοινό σου πιστό και να αλληλεπιδρά με καλό και χρήσιμο περιεχόμενο.

Ως γνωστόν, ο αλγόριθμος του Instagram έχει αλλάξει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Με βάση αυτές τις αλλαγές η αυθεντική και αυθόρμητη αλληλεπίδραση με τους followers σου είναι πιο σημαντική από ποτέ. Λόγω της μειωμένης απήχησης που υφίσταται όταν κάποιος κάνει posts, πολλά γνωστά brands&influencers έχουν πειραματιστεί με διάφορες στρατηγικές που έχουν εύρος από το 1 post την εβδομάδα ως και πολλαπλά posts στην διάρκεια της ημέρας.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις posts;

Βάλε ως στόχο να κάνεις από 1 ως 3 posts την ημέρα. Τα κορυφαία Brands του εξωτερικού κάνουν κατά μέσο όρο 1,5 post την ημέρα, οπότε θα ήταν καλό να θέσεις τον ίδιο στόχο και για τον δικό σου λογαριασμό.

Παρόλο το ότι αυτός είναι ο γενικός κανόνας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σου ταιριάζει. Αν για παράδειγμα ξεκινήσεις με το να κάνεις πολλά post μέσα στην ημέρα και στην σταδιακά ρίξεις την συχνότητα σε μερικά post την εβδομάδα, θα δεις σημαντική απώλεια στο ποσοστό αλληλεπίδρασης με το κοινό σου. Για αυτό ενώ είναι αρκετά σημαντικό η συχνότητα, είναι εξίσου σημαντικό και η συνέπεια στον αριθμό των posts που κάνεις. Αν δεν μπορείς να κρατήσεις με συνέπεια έναν μεγάλο αριθμό post την ημέρα, διαμόρφωσε την συχνότητα των post σε έναν αριθμό που μπορείς να ακολουθήσεις σε βάθος χρόνου.

Με λίγα λόγια, ο ιδανικός αριθμός posts για τον λογαριασμό σου είναι αυτός που μπορείς να διατηρήσεις με συνέπεια και επιμονή σε βάθος χρόνου.

Επίσης ένας εξίσου σημαντικός κανόνας που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως η ποιότητα υπερισχύει της ποσότητας . Είναι δηλαδή προτιμότερο να κάνεις posts λιγότερο συχνά έχοντας περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, από το να κάνεις posts χαμηλής ποιότητας συχνά.

Μερικά χρήσιμα κόλπα & tips

Αν μετατρέψεις τον λογαριασμό σου στο Instagram σε business profile, το Instagram σου παρέχει κάποια πολύ σημαντικά στατιστικά δεδομένα όπως :

• Ποια posts είναι τα δημοφιλέστερα.

• Σε πόσους ανθρώπους είχες απήχηση.

• Πόσες φορές εμφανίστηκε ο λογαριασμός σου ή κάποιο post.

• Ποιες είναι οι τοποθεσίες που βρίσκονται οι followers σου.

• Ποιες είναι οι ώρες που είναι περισσότερο ενεργοί οι followers σου.


Η συχνότητα των posts μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στα ποσοστά αλληλεπίδρασης. Ωστόσο το να κάνεις πάρα πολύ συχνά posts χαμηλής ποιότητας μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι κακόβουλο. Είτε είσαι influencer, blogger ή επιχείρηση, θα πρέπει να κάνεις tests στον λογαριασμό σου και να βρεις μόνος σου την χρυσή τομή στην συχνότητα των posts, που σου επιστρέφει τον μεγαλύτερο αριθμό αλληλεπιδράσεων με το κοινό σου. 


Κάνε μας follow στο Instagram για περισσότερα digital marketing tips κάθε βδομάδα.

Διάβασε εδώ τον απόλυτο οδηγό hashtag 2020