Γιατί είναι Σημαντική η Κειμενογραφία στον Ιστότοπό σας;

Γιατί είναι Σημαντική η Κειμενογραφία στον Ιστότοπό σας;

Ένας από τους βασικούς άξονες της δουλειάς μας είναι η κειμενογραφία. Η συγγραφή άρθρων για ιστοσελίδες, e-shop ή διαφημίσεις είναι ένας πολύ σημαντικός και βασικός παράγοντας της διαφημιστικής επικοινωνίας.


Ένας από τους βασικούς άξονες της δουλειάς μας είναι η κειμενογραφία. Η συγγραφή άρθρων για ιστοσελίδες, e-shop ή διαφημίσεις είναι ένας πολύ σημαντικός και βασικός παράγοντας της διαφημιστικής επικοινωνίας. Το περιεχόμενο του κειμένου δηλαδή δεν είναι απλά μια πληροφορία για ένα συγκεκριμένο θέμα αλλά η ψυχή της διαφήμισης, αυτό που θα κερδίσει τους αναγνώστες και θα τους διασκεδάσει.

Κάθε άνθρωπος είναι ικανός να γράψει ένα κείμενο προφανώς, αλλά όχι ένα διαφημιστικό κείμενο. Η κειμενογραφία για ιστοσελίδες πρέπει να γίνεται επαγγελματικά από ανθρώπους με εμπειρία και φυσικό ταλέντο όχι μόνο στη κειμενογραφία αλλά και στη διαφήμιση.


Τα κείμενα σε μια ιστοσελίδαπρέπει να περιλαμβάνουν περιεχόμενο ελκυστικό, έξυπνο και σαφή, προκαλώντας το ενδιαφέρον, έτσι ώστε ο επισκέπτης να παραμείνει στην ιστοσελίδα σας και γιατί όχι και να την ξανά επισκεφτεί.

Τα κείμενα του website eshop σας είναι εκείνα που θα φέρουν επισκέπτες σε αυτό γιατί όσο χαμηλές και να είναι οι τιμές των προϊόντων σας, αυτό που θα πείσει τους επισκέπτες να γίνουν πελάτες σας είναι η σωστή περιγραφή των προϊόντων σας.

Τα διαφημιστικά κείμενα έχουν υπέρτατη αξία για μια διαφήμιση διότι αποτυπώνουν την ιδέα του προϊόντος ή μιας επιχείρησης και είναι αυτά που συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας εταιρίας, επιχείρησης κ.α.

Τα κείμενα για post σε Social Mediaπαίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση κοινού. Δεν αρκεί μόνο μια ωραία φωτογραφία αλλά χρειάζονται έξυπνες ατάκες, φοβερό χιούμορ και φράσεις to the point.

Επίσης, η δομή των κειμένων στον ιστότοπό σας είναι πολύ σημαντική για SEO λόγους, συνεπώς και για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες. Εάν το περιεχόμενό σας είναι σαφώς δομημένο, η πιθανότητα να εμφανιστείτε σε μια από τις πρώτες θέσεις της Google είναι υψηλή. Σε αυτό εδώ το σημείο, θα σας πω γιατί η δομή κειμένου είναι τόσο σημαντική.


Αρχικά, υπάρχουν μερικά βασικά μέρη όπου οι άνθρωποι κοιτάζουν πιο προσεκτικά κατά την ανάγνωση ενός κειμένου. Οι επικεφαλίδες και οι υπότιτλοι είναι πραγματικά σημαντικοί, όπως και η πρώτη παράγραφος ενός κειμένου. Αλλά και οι πρώτες προτάσεις κάθε νέας παραγράφου τραβούν το μάτι των αναγνωστών.

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι «σαρώνουν» ένα κείμενο με συγκεκριμένο τρόπο, έτσι και η Google κάνει το ίδιο κατά κάποιο τρόπο. Τρία πράγματα που δίνει η βάση η Google για την καλύτερη κατάταξη του site σας με βάση το περιεχόμενο:

Η δομή κειμένου να είναι σαφής και οι σχετικές λέξεις να έχουν σημασιολογική εγγύτητα.

Οι επικεφαλίδες να περιέχουν ορισμένες λέξεις-κλειδιά που είναι σημαντικές για το θέμα της συγκεκριμένης σελίδας.

Στην αναγνώριση συνωνύμων.

Η δημιουργία άρθρων με σαφή δομή έχει θετική επίδραση στην κατάταξη και για έναν ακόμη λόγο. Τα καλά δομημένα κείμενα έχουν χαμηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης και υψηλότερες πιθανότητες να λάβουν την προσοχή των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Αυτό, από μόνο του, οδηγεί σε υψηλότερες βαθμολογίες.

Η κειμενογραφία στον ιστότοπο σας είναι πολύ σημαντική γι’αυτό μην την παραλείπετε. Η σύνταξη καλά δομημένων και καλά γραπτών κειμένων δεν είναι εύκολη. Στην Qualityweb πιστεύουμε πολύ στη σημασία του ποιοτικού περιεχομένου. Σκεφτόμαστε συνεχώς τρόπους για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να γράψουν ποιοτικό περιεχόμενο. Ερευνούμε καθημερινά και μαθαίνουμε τρόπους να βελτιώσουμε την ανάλυση περιεχομένου του SEO της εταιρίας μας και συνεπώς τρόπους που θα βοηθήσουν τους πελάτες μας να κάνουν πιο ευανάγνωστες τις θέσεις τους στο blog. Τέλος, η συγγραφή κειμένων για την ιστοσελίδα σας, το e-shop σας ή τη διαφήμισή σας πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται με επαγγελματικό τρόπο για τους λόγους που σας είπα παραπάνω.

Αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις την επισκεψιμότητα & τα κείμενα του site σου, μίλα με έναν αξιόπιστο συνεργάτη!