Τι κάνει πραγματικά ένας Σχεδιαστής UX;

Τι κάνει πραγματικά ένας Σχεδιαστής UX;
Ο Σχεδιαστής UX είναι πιθανόν ένας τίτλος θέσης εργασίας που ακούτε όλο και περισσότερο αυτές τις μέρες. Ενώ το σχέδιο UX είναι ένα απαραίτητο πεδίο για την ανάπτυξη ενός προϊόντος, αποτελεί ένα μυστήριο το τι πραγματικά κάνουν οι σχεδιαστές UX μέρα με τη μέρα.
Ο Σχεδιαστής UX είναι πιθανόν ένας τίτλος θέσης εργασίας που ακούτε όλο και περισσότερο αυτές τις μέρες. Ενώ το σχέδιο UX είναι ένα απαραίτητο πεδίο για την ανάπτυξη ενός προϊόντος, αποτελεί ένα μυστήριο το τι πραγματικά κάνουν οι σχεδιαστές UX μέρα με τη μέρα.

Καθώς η ψηφιακή τεχνολογία και οι προσδοκίες μας για τις ψηφιακές αλληλεπιδράσεις έχουν αυξηθεί, έχουμε αρχίσει να εστιάζουμε όλο και περισσότερο στο "αισθαντικό" μέρος ενός σχεδίου, στο "βλέμμα" δηλαδή του προϊόντος. Αν το UX είναι η εμπειρία που έχει ένας χρήστης ενώ αλληλεπιδρά με ένα προϊόν, τότε το UX Design είναι η διαδικασία με την οποία ένας σχεδιαστής προσπαθεί να προσδιορίσει πως θα είναι αυτή η εμπειρία. Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις κύριες αρμοδιότητες που έχει ένας UX σχεδιαστής.

  1. Έρευνα Προϊόντων
  2. Σχεδιασμός
  3. Δοκιμή
  4. Εφαρμογή

Με λίγα λόγια δηλαδή οι σχεδιαστές της UX πραγματοποιούν προκαταρκτική έρευνα χρηστών και στη συνέχεια σχεδιάζουν τις αλληλεπιδράσεις τους με τη φωτογράφηση και την πρωτοτυποποίηση των έργων τους, τις οποίες στη συνέχεια δοκιμάζουν μέσω διαφόρων ερευνών καθώς και με πραγματικούς εξωτερικούς χρήστες.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης συνεχίζουν τη δοκιμή και την επανάληψη σε διάφορα στάδια ανάπτυξης και πιστότητας, δουλεύοντας τόσο με τους σχεδιαστές του UI όσο και με τους προγραμματιστές για να βελτιώσουν το προϊόν και τις αλληλεπιδράσεις του.

Μετά την εκκίνηση ενός προϊόντος, ένας σχεδιαστής του UX μπορεί να αναλύσει τις μετρήσεις των χρηστών, να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και να επιστρέψει και να συνεχίσει να επαναλαμβάνει τα σημεία τριβής που μπορεί να παρατηρηθούν.

Γιατί χρειάζεται ένας UX Designer σε μια επιχείρηση και ποια τα πλεονεκτήματα ενός Custom CMS;

Ο UX Designer είναι υπεύθυνος να χτίσει την ιστοσελίδα, τον ιστότοπο ή το e-shop που έχετε ονειρευτεί. Και τι πιο υπέροχο από το να πραγματοποιείς τα όνειρα σου; Πάμε λοιπόν να δούμε τα βασικά πλεονεκτήματα ενός προσαρμοσμένου CMS και κατά συνέπεια τη δουλεία ενός UX Designer.

Ευελιξία. Αν επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο CMS, ο περιορίζεται στα ήδη υπάρχοντα εργαλεία που διατίθενται στην αγορά, αλλά φτιάχνει για εσάς ότι δεν μπορείτε να φανταστείτε. Παρόλο που μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος και να απαιτηθεί περισσότερη εμπειρία, θα λάβετε λειτουργίες προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας.

Ταχύτητα. Δεδομένου ότι ένα προσαρμοσμένο CMS έχει σχεδιαστεί για να κάνει ακριβώς αυτό που χρειάζεστε και ο κώδικας μπορεί βελτιστοποιείται συνεχώς για να εξυπηρετεί συγκεκριμένες λειτουργίες, αυξάνεται έτσι η ταχύτητα του χώρου.

Ασφάλεια. Ένα προσαρμοσμένο CMS προσφέρει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και αυτό γιατί ο ιστότοπος σας δεν στοχεύεται από τεράστιους αριθμούς bots. Επίσης ο υπεύθυνος ανάπτυξης του ιστότοπου σας είναι υπεύθυνος για όλα τα ζητήματα ασφαλείας και είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν.

Ευκολία. Μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες της επιχείρησης σας είναι χωρίς αμφιβολία πιο εύκολο στη χρήση από μια ‘’έτοιμη’’ λύση που παρέχει εκατοντάδες ανεπιθύμητα και ενίοτε ενοχλητικά χαρακτηριστικά. Με το προσαρμοσμένο CMS ο χρήστης θα δει μόνο ότι χρειάζεται να δει.

Τέλος, όπως θα έχετε ήδη σκεφτεί, ένας ιστότοπος που βασίζεται σε ένα προσαρμοσμένο CMS θα κοστίσει αρκετά περισσότερο από έναν ιστότοπο που βασίζεται σε έτοιμη πλατφόρμα. Και αυτό γιατί η κατασκευή ενός προσαρμοσμένου CMS απαιτεί ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων και πολύ περισσότερο χρόνο, ώστε να κατασκευαστεί ο ιστότοπος των ονείρων σας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το UX είναι ένα συναρπαστικό, ποικίλο και ικανοποιητικό μονοπάτι σταδιοδρομίας που θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε πολλές κατευθύνσεις, και ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο δίνει μια καλή γεύση από αυτό.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς για να σας βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και την εφαρμογή του προσαρμοσμένου συστήματος διαχείρισης με τους κατάλληλους και έμπειρους συνεργάτες μας.