Ο Απόλυτος Οδηγός για να Απογειώσεις το TikTok Account σου

Ο Απόλυτος Οδηγός για να Απογειώσεις το TikTok Account σου
Το TikTok έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των νέων (και όχι μόνο) στην Ελλάδα και εν όψει της καραντίνας απογειώθηκε.

Η ομάδα της Qualityweb ετοίμασε τον απόλυτο οδηγό TikTok για αρχάριους. Παρακάτω θα αναλύσουμε πώς να χρησιμοποιήσεις το TikTok, πώς να φτιάξεις ένα TikTok video και μερικά tips που θα σε κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή στην πλατφόρμα.

Το TikTok, ανήκει σε μία Κινεζική εταιρεία με το όνομα Byte Dance και πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα με το όνομα Dou Yin το Σεπτέμβριο του 2016. 1 χρόνο αργότερα έγινε παγκόσμιο trend με εκατοντάδες εκατομμύρια νέους να έχουν πάθει εμμονή με την συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το TikTok

1. Δημιουργία λογαριασμού

Το TikTok είναι μία εφαρμογή για κινητά, η οποία είναι διαθέσιμη στο Android & iOS appstore. Μόλις κάνεις λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής, έχεις την δυνατότητα να κάνεις login σε υπάρχον λογαριασμό ή να δημιουργήσεις έναν νέο λογαριασμό χρησιμοποιώντας το Facebook, Instagram ή ακόμα και τον λογαριασμό σου στο Twitter.


2. Η πρώτη επαφή στην πλατφόρμα

Μετά την εγγραφή ή σύνδεση σου, θα οδηγηθείς αυτόματα στην πλατφόρμα όπου θα σου εμφανίζει τα βίντεο που έχουν φτιάξει άλλοι χρήστες (παρόμοια με το Instagram). Για να κάνεις like στο βίντεο που σου αρέσει, πατάς το εικονίδιο της καρδιάς που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά της οθόνης σου. Επίσης, μπορείς να αφήσεις κάποιο σχόλιο πατώντας στο εικονίδιο με την ‘’φούσκα’’ ή ακόμα και να το κοινοποιήσεις σε άλλα social media κανάλια, πατώντας το εικονίδιο της κοινοποίησης.

Πατώντας πάνω στο όνομα του ατόμου που έχει δημιουργήσει το βίντεο, μπαίνεις μέσα στο προφίλ του, όπου μπορείς να παρακολουθήσεις περισσότερα βίντεο που έχει κοινοποιήσει και αν σου αρέσει αρκετά να τον ακολουθήσεις.

Εφόσον έχεις ακολουθήσει αρκετά άτομα, πλέον μπορείς να βλέπεις στην αρχική σου μόνο τα βίντεο των ατόμων που έχεις ακολουθήσει. 

3. Επεξήγηση του Menu
Στο κάτω μέρος της εφαρμογής υπάρχουν 5 διαθέσιμα εικονίδια. Κάνοντας click στο πρώτο εικονίδιο το οποίο είναι ένα ‘’σπιτάκι’’, γίνεται μία αυτόματη ανανέωση στην εφαρμογή, όπου σου εμφανίζει νέα προτεινόμενα βίντεο για να παρακολουθήσεις. Πατώντας στο εικονίδιο της αναζήτησης, μπορείς να ψάξεις για άλλους χρήστες ή ακόμα και για συγκεκριμένες κατηγορίες βίντεο που σε ενδιαφέρουν. Το ‘+’ εικονίδιο, σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ή να ανεβάσεις δικά σου βίντεο από την συσκευή σου, ενώ το εικονίδιο του ‘’μηνύματος’’ σου εμφανίζει όλες τις διαθέσιμες ειδοποιήσεις του λογαριασμού σου.


Το τελευταίο εικονίδιο σου δίνει πρόσβαση στην προσωπική σου κεντρική σελίδα, όπου από εκεί μπορείς να κάνεις πολλές αλλαγές στο προφίλ σου ή να δεις τα βίντεο που έχεις κοινοποιήσει.

Πώς να φτιάξεις αστεία βίντεο στο TikTok βήμα-βήμα

Αυτό που έκανε το TikTok να ξεχωρίζει είναι η ευκολία που σου δίνει να δημιουργήσεις και να μοιραστείς ένα βίντεο και να βγάλεις ένα άκρως επαγγελματικό αποτέλεσμα, χωρίς να έχεις σπουδάζει μοντάζ και σκηνοθεσία.

Βήμα 1: Κάνεις click στο εικονίδιο '+'. Αν είναι η πρώτη φορά που πατάς στο συγκεκριμένο εικονίδιο, θα πρέπει να δώσεις πρόσβαση στην εφαρμογή να χρησιμοποιήσει την κάμερα σου.


Βήμα 2: Ρύθμισε τον χρονοδιακόπτη, την ταχύτητα, τα φίλτρα ομορφιάς, τα εφέ και πάτησε παρατεταμένα στο κόκκινο στρογγυλό εικονίδιο, για να ξεκινήσεις την εγγραφή.


Βήμα 3: Διάλεξε ένα ηχητικό από την βιβλιοθήκη του TikTok, το οποίο ταιριάζει στο βίντεο σου και απογείωσε το.


Βήμα 4: Αφού έχεις τελειώσει την εγγραφή του βίντεο, πάτα το κόκκινο check, για να οδηγηθείς στην σελίδα επεξεργασίας του βίντεο.


Βήμα 5: Στο πάνω δεξιά μέρος, έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις ηχητικό, να ισοσταθμίσεις την ένταση, ακόμα και να κάνεις περικοπή του ήχου στα σημεία που επιθυμείς.


Βήμα 6: Όρισε ποια θα είναι η εικόνα που θα αντιπροσωπεύει το βίντεο σου πριν πατήσει κάποιος το play και πρόσθεσε αν επιθυμείς επιπλέον ειδικά εφέ, τα οποία θα κάνουν το βίντεο σου να προσελκύσει ακόμα περισσότερους χρήστες.


Σημαντική σημείωση

1. Το TikTok σου επιτρέπει να κάνεις εγγραφή βίντεο μέσα από την εφαρμογή ως και 60’’. Αν θες να ανεβάσεις ένα μεγαλύτερο βίντεο, θα πρέπει να κάνεις την εγγραφή από την κάμερα σου και στην συνέχεια να το κάνεις upload στο TikTok.

2. Το TikTok έχει λανσάρει μία νέα δυνατότητα επεξεργασίας που είναι η προσθήκη κειμένου.

Ιδέες για να φτιάξεις ένα τέλειο βίντεο στο TikTok

Βάσει των trends, συλλέξαμε τους πιο δημοφιλής τρόπους για να ξεχωρίσεις στην πλατφόρμα και στους παρουσιάζουμε:

Lip-Sync Video: είτε είναι ένα τραγούδι ή κάποια από τις αγαπημένες σου ατάκες δημοφιλών σειρών, τα lip-sync videos είναι μία από τις δημοφιλέστερες και αγαπημένες κατηγορίες των χρηστών του TikTok.

Duet Video: τα duet βίντεο σου επιτρέπουν να απαντήσεις στο βίντεο ενός χρήστη με ένα δικό σου βίντεο και να εμφανίζονται και τα 2 σε split screen. Αν έχεις καλή φαντασία και διάθεση, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι μοναδικά.

Βίντεο με κατοικίδιο: δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν λυγίζει μπροστά στο θέαμα ενός αξιαγάπητου κατοικίδιου. Απαθανάτισε τις καλύτερες στιγμές του σκύλου ή της γάτας σου και εξέπληξε το κοινό σου ευχάριστα.

Αναπαράσταση ήδη γνωστών βίντεο: έχεις δει ένα βίντεο που έχει γίνει viral; Μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις αναπαράσταση του βίντεο, προσθέτοντας την δική σου πινελιά και αισθητική.

Ακολούθησε τις τάσεις: κάθε μέρα υπάρχουν νέες προκλήσεις και νέα trends. Παρακολούθησε τι είναι αυτό που θέλει να δει ο κόσμος την εκάστοτε στιγμή και δημιούργησε το αντίστοιχο βίντεο.

Δείξε τις δεξιότητες σου: έχεις ταλέντο σε κάποιο μουσικό όργανο, ξέρεις να κάνεις μαγικά τρικ ή μήπως είσαι fitness freak; Δείξε στον κόσμο τις δεξιότητες σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Bonus συμβουλές: Πώς να γίνεις δημοφιλής στο TikTok

Ακολουθούν μερικές δοκιμασμένες τακτικές που μπορείς να ακολουθήσεις για να γίνεις πραγματικά δημοφιλής στο TikTok:

1. Κάνε posts με συνέπεια και επιμονή.

2. Προσπάθησε να συνδεθείς με άλλους influencers.

3. Κάνε share τα βίντεο σου, σε άλλα social media κανάλια.

4. Να είσαι πάντα θετικός στα βίντεο σου.

5. Να σχολιάζεις τακτικά βίντεο άλλων χρηστών που σου αρέσουν, όντας αυθεντικός και ευγενικός.

6. Να απαντάς πάντα σε όλα τα σχόλια των χρηστών.

7. Η τακτική follow/unfollow λειτουργεί.

Αν διάβασες ως εδώ, έχεις όλα τα απαραίτητα εφόδια για να χρησιμοποιήσεις το TikTok και ξέρεις όλους τους τρόπους για να γίνεις δημοφιλής στην πλατφόρμα. Μην ξεχνάς πως το αυθεντικό και ποιοτικό content είναι πάντα η κινητήριος δύναμη για να ξεχωρίσεις. Βάλε φαντασία και εξασκήσου στην πλατφόρμα, τα αποτελέσματα δεν θα σε απογοητεύσουν.