qualityweb.gr

5 αλήθειες για τη δημιουργία ιστοσελίδων το 2023

Όταν κατασκευάζετε μια νέα ιστοσελίδα το βασικό μέλημά σας θα πρέπει να είναι το πως θα κάνετε την παρουσία των επισκεπτών πιο εύκολη, απλή και ξεκούραστη. Οι χρήστες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και εμπόδια, ούτε φυσικά να καλούνται να αφιερώσουν αρκετή σκέψη προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά της ιστοσελίδας σας. Η πλοήγηση θα πρέπει να είναι μια διασκεδαστική και εξαιρετικά απλή διαδικασία. Η κατασκευή ιστοσελίδων το 2023 παραμένει πρώτη προτεραιότητα των περισσότερων brands, που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικά και βιώσιμα. Είναι πολύ σημαντικό πριν δημιουργήσετε μια νέα ιστοσελίδα ή αναβαθμίσετε το website που ήδη διαθέτετε να βεβαιωθείτε πως οι ενέργειές σας συμβαδίζουν με την εποχή. Στόχος άλλωστε είναι το να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές και να αποκτήσετε ένα website φιλικό προς τον χρήστη, ελκυστικό και πρωτότυπο.

Ας δούμε λοιπόν 5 μεγάλες αλήθειες για τη δημιουργία ιστοσελίδων το 2023 που πρέπει όλοι να γνωρίζουν!

#1 – Απλή δομή 

 

 

Μια σύγχρονη ιστοσελίδα θα πρέπει να διαθέτει απλή δομή. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνει να είναι οργανωμένες με τρόπο κατανοητό και να παραμένουν εύκολα προσβάσιμες. Με τον τρόπο αυτοί οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν με άνεση και να εντοπίσουν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα αυτό που αναζητούν. Αποφύγετε την περίπλοκη αρχιτεκτονική των πληροφοριών και προτιμήσετε ένα απλό μενού, ένα εξίσου εύχρηστο περιβάλλον πλοήγησης καθώς και την κατηγοριοποίηση υπηρεσιών και προϊόντων. Εξίσου απλή θα πρέπει να είναι και η διαδικασία ολοκλήρωσης μιας αγοράς ή προγραμματισμού ενός ραντεβού, εφόσον προσφέρετε τέτοιου είδους υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας σας.

#2 – Προσαρμογή σε κινητά 

 

 

Η πλειοψηφία των χρηστών μπαίνει στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο. Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει σίγουρα να είναι συμβατή με κάθε κινητή συσκευή και φυσικά να προσαρμόζεται το περιεχόμενο ανάλογα, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να περιηγηθούν με ευκολία. Σε διαφορετική περίπτωση το πιο πιθανό είναι να εγκαταλείψουν το website σας, αναζητώντας άλλον ιστότοπο πιο εύχρηστο.

#3 – Ταχύτητα 

 

Η ταχύτητα είναι το παν. Εάν κατασκευάζετε μια νέα ιστοσελίδα το 2023 δεν έχετε παρά να επενδύσετε σε ένα website που θα φορτώνει μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Όσο πιο γρήγορα εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας τόσο πιο ικανοποιημένοι θα μείνουν οι χρήστες που την επισκέπτονται. Η ταχύτητα φόρτωσης διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο εάν ένας χρήστης παραμείνει σε ένα website ή αναζητήσει άμεσα την έξοδο.

#4 – Προσθήκη τεχνητής νοημοσύνης 

 

 

Η δημιουργία ιστοσελίδων το 2023 περιλαμβάνει και τη συμπερίληψη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Πρόκειται για εργαλεία που επιτρέπουν την αυτοματοποίηση μιας σειράς εργασιών, που μέχρι πρότινος απαιτούσαν αρκετή ώρα ή δεν ήταν καν εφικτές. Η αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων όπως τα AI Chatbots, μπορούν να βοηθήσουν μια ιστοσελίδα να κάνει τη διαφορά και να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες.

#5 – Πρωτότυπο περιεχόμενο 

 

 

Στο διαδίκτυο υπάρχουν σήμερα εκατοντάδες ή και χιλιάδες πανομοιότυπες ιστοσελίδες. Η πρωτοτυπία στο περιεχόμενο είναι συνεπώς εξαιρετικά σημαντική. Δημιουργήστε μια σύγχρονη ιστοσελίδα και εμπλουτίστε την με πρωτότυπο περιεχόμενο το οποίο κάνει τη διαφορά, έχει χρηστική αξία και είναι ελκυστικό για τον μέσο επισκέπτη. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσετε μια πραγματικά ανταγωνιστική, μοντέρνα και αξιόπιστη ιστοσελίδα, η οποία θα αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών.

Είσαι έτοιμος για το επόμενο Βήμα;
Βρίσκεσαι ένα click μακριά!

Ενημέρωσέ μας για τις ανάγκες σου
& θα ετοιμάσουμε ένα εξατομικευμένο
πλάνο για την επιχείρησή σου.

×