9 λόγοι που η επιχείρηση σου χρειάζεται κατασκευή ιστοσελίδας

Η σύντομη απάντηση είναι πως δεν έχει υπάρξει ξανά καταλληλότερη περίοδος για να επενδύσεις στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας. Μία ιστοσελίδα έχει ένα μεγάλο πλήθος πλεονεκτημάτων για τις μικρές επιχειρήσεις και τα περισσότερα από αυτά τα πλεονεκτήματα αναπτύσσονται και εξελίσσονται χρόνο με το χρόνο, όπως και το internet. 

Αν δεν έχεις πειστεί ακόμα, σκέψου πόσες επιχειρήσεις έχουν επιβιώσει την περίοδο του COVID-19 μόνο και μόνο επειδή είχαν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα.

Για αυτό σου παρουσιάζουμε αναλυτικά τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που σου προσφέρει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας.
 

1. Μία ιστοσελίδα δείχνει επαγγελματισμό
Το 90% των καταναλωτών πιστεύει πως μία επιχείρηση που διαθέτει ιστοσελίδα είναι πιο αξιόπιστη από επιχειρήσεις που έχουν απλά social media προφίλ. Η ιστοσελίδα σου είναι το τέλειο μέρος για να επιδείξεις τις επαγγελματικές σου πιστοποιήσεις ή βραβεία που έχει η επιχείρησή σου.

Πέρα από αυτό, έχοντας μία ιστοσελίδα μπορείς πλέον να έχεις και το δικό σου επαγγελματικό mail (πχ. info@yoursite.gr) το οποίο προσθέτει επαγγελματικό κύρος στις επικοινωνίες σου με τους πελάτες.

2. Έχοντας μία ιστοσελίδα μπορείς να προσελκύσεις νέους πελάτες
Μπορεί να είσαι ήδη ικανοποιημένος με το παρόν πελατολόγιο σου, αλλά όλες οι επιχειρήσεις κάποια στιγμή έχουν αυξομειώσεις στους τζίρους τους. Για να μπορείς να χτίσεις μία μακροχρόνια και επιτυχημένη επιχείρηση χρειάζεται συνεχώς να βρίσκεις τρόπους να προσελκύεις νέους πελάτες και ένας από τους πιο πετυχημένους τρόπους είναι να είσαι ορατός στα αποτελέσματα της Google (everyone is googling now).

Η κατασκευή μίας πλήρως βελτιστοποιημένης ιστοσελίδας μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σου να εμφανιστεί σε ένα πλήθος όρων αναζήτησης και να προσελκύσει μία σταθερή ροή νέων πελατών.

3. Μπορείς να επιδείξεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου με τον τρόπο που θες
Διαθέτοντας φωτογραφίες υψηλής ποιότητας στην ιστοσελίδα σου, οι υποψήφιοι πελάτες σου θα έχουν μία πλήρη εικόνα της υπηρεσίας ή των προϊόντων που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν.

Έχοντας επίσης το design που σου αρέσει πραγματικά, δεν χρειάζεται να βασίζεσαι στα έτοιμα προφίλ των σελίδων που σου προσφέρουν τα social media και μπορείς να προσθέσεις την επαγγελματική σου ταυτότητα και αισθητική με τον τρόπο που εσύ θα ορίσεις.

Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις απεριόριστο πλήθος πληροφοριών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου, έτσι ώστε να ενισχύσεις σημαντικά τις πωλήσεις σου.

4. Μπορείς να εμφανίσεις τις καλύτερες αξιολογήσεις και σχόλια των ήδη υπαρχόντων πελατών σου
Εμφανίζοντας τις καλύτερες κριτικές ή σχόλια των πελατών σου στην ιστοσελίδα σου, είναι ο τέλειος τρόπος να εδραιώσεις την αξιοπιστία της επιχείρησής σου.

Επίσης, αν η επιχείρηση σου έχει εμφανιστεί σε κάποιο άρθρο μιας εφημερίδας ή ενός δημοφιλή blog, μπορείς να το αναδείξεις στην ιστοσελίδα σου για να ενισχύσεις περισσότερο την εταιρική σου ταυτότητα.

5. Μία ιστοσελίδα ενθαρρύνει τους πελάτες σου να επικοινωνήσουν με την επιχείρησή σου.
Σε μία επαγγελματική ιστοσελίδα μπορείς με πολύ εύκολο και εύχρηστο τρόπο να εμφανίσεις στους πελάτες σου τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησής σου. Μπορείς ακόμα να τα έχεις διαθέσιμα στην Header ή το Footer της ιστοσελίδα σου, έτσι ώστε να είναι εμφανή καθ’ όλη την πλοήγηση του χρήστη στην ιστοσελίδα σου, ανεξαρτήτου σε ποια σελίδα βρίσκεται εντός της ιστοσελίδας σου.

6. Μπορείς να ενσωματώσεις την τοποθεσία σου από την Google ώστε οι πελάτες σου να μπορούν να βρουν πιο εύκολα την φυσική σου τοποθεσία.
Ο ενσωματωμένος χάρτης της επιχείρησής σου στην ιστοσελίδα σου, κάνει εύκολη την διαδικασία εύρεσης της φυσικής τοποθεσίας σου προς τους χρήστες, χωρίς να ξοδεύουν πολύ χρόνο για αυτό.

Έχοντας αυτή την δυνατότητα ενισχύεις σημαντικά τις επισκέψεις της φυσικής σου τοποθεσίας σε χρήστες που σε έχουν ανακαλύψει online.

7. Η ιστοσελίδα σου εγκαθιδρύει την θέση σου στον επαγγελματικό σου κλάδο
Αν οι ανταγωνιστές σου δεν είναι ήδη online (πράγμα σχεδόν αδύνατο), θα είναι σύντομα. Πρόλαβε να καθιερωθείς ως leader στον κλάδο σου, έχοντας πρώτος μίας υψηλής ποιότητας ιστοσελίδα.

Ωστόσο, αν οι ανταγωνιστές σου είναι ήδη online, που είναι και το πιθανότερο σενάριο, έχεις μία διαφορετική ευκαιρία. Μπορείς να φτιάξεις μια ιστοσελίδα που θα διαφέρει εντελώς από τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σου και θα αναδεικνύει στους πελάτες σου τι είναι αυτό που κάνει την εταιρεία σου να ξεχωρίζει.

8. Η κατασκευή ιστοσελίδας διασφαλίζει την επιτυχία της επιχείρησής σου σε βάθος χρόνου
Το 2020 σχεδόν 4.54 δις ανθρώπων (59% του παγκόσμιου πληθυσμού) χρησιμοποιούν το internet και όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται online.

Αν δεν έχεις μία ιστοσελίδα, η επιχείρηση σου είναι ‘’αόρατη’’ σε αυτούς τους ανθρώπους και όσο προοδεύει και αναπτύσσεται η digital εποχή θα γίνει αόρατη σε όλους, εκτός αν επενδύσεις στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας.

9. Η ιστοσελίδα σου είναι ένα οικονομικό ‘’μαξιλάρι’’ της επιχείρησης σου.
Όλοι βιώσαμε με άσχημο τρόπο την περίοδο της καραντίνας και πολλές επιχειρήσεις μάλιστα δεν κατάφεραν να επιβιώσουν από αυτή, καθώς η πτώση στους τζίρους τους, κατέστησε την βιωσιμότητα τους ανέφικτη.

Ωστόσο, θέλουμε να σε ενημερώσουμε πως υπήρχαν περιπτώσεις επιχειρήσεων που είχαν προνοήσει στην κατασκευή ποιοτικών ηλεκτρονικών καταστημάτων και την περίοδο της καραντίνας είδαν σημαντικές αυξήσεις στους τζίρους τους.

Πολλοί από αυτούς ήταν και δικοί μας πελάτες όπου με την κατάλληλη στρατηγική προώθησης και έχοντας ήδη επαγγελματικές ιστοσελίδες υψηλής αισθητικής και ποιότητας, κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να εδραιωθούν στην αγορά τους, διατηρώντας αυτές τις αυξήσεις των πωλήσεων, ακόμα και μετά την περίοδο της καραντίνας.

Ελπίζουμε να έχεις συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα ότι το ερώτημα δεν είναι αν ‘’χρειάζομαι μία ιστοσελίδα για την επιχείρηση μου’’ αλλά αν ‘’μπορώ να επιβιώσω χωρίς ιστοσελίδα στην εποχή του digital’’. Η απάντηση είναι πως αν θες να έχεις ή να διατηρήσεις την υπάρχουσα βιωσιμότητα σου μακροπρόθεσμα πρέπει να επενδύσεις στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας.

Εμείς στην Qualityweb προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτου μεγέθους. Μπορείς εδώ να δεις μία λίστα ενδεικτικών πελατών που μας έχουν επιλέξει και να επικοινωνήσεις μαζί μας για μία εξατομικευμένη λύση για την επιχείρησή σου.

Είσαι έτοιμος για το επόμενο Βήμα;
Βρίσκεσαι ένα click μακριά!

Ενημέρωσέ μας για τις ανάγκες σου
& θα ετοιμάσουμε ένα εξατομικευμένο
πλάνο για την επιχείρησή σου.

×