Διαφημίσεις Pinterest : Διαθέσιμες τώρα και στην Ελλάδα & γιατί πρέπει να τις εκμεταλλευτείς

Το Pinterest είναι μία από τις δημοφιλέστερες social πλατφόρμες που στέκεται επάξια ανάμεσα στα μεγαθήρια όπως το Facebook, Instagram & Twitter.

Οι μηνιαίοι χρήστες συνεχώς αυξάνονται έχοντας πλέον 291.000.000 ενεργούς μηνιαίους χρήστες , ενώ το 2015 ο αριθμός αυτός ήταν ο μισός. Στατιστικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι χρήστες του Pinterest είναι κατά 47% πιο δεκτικοί στο να αλληλεπιδράσουν με νέα brands , σε σχέση με τις άλλες social πλατφόρμες. Αν αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για να σας πείσει για την αξία του pinterest, η συνέχεια θα είναι καθοριστική. 

Τι είναι η διαφήμιση στο Pinterest
 Η διαφήμιση στο pinterest είναι ένα pay –for-placement σύστημα που επιτρέπει στα brands να έχουν απήχηση σε 291.000.000 ενεργούς χρήστες τον μήνα σε όλο τον κόσμο και σε 900.000 ενεργούς χρήστες στην Ελλάδα. Οι διαφημίσεις αποτελούνται από μία εικόνα, περιγραφή και link και εμφανίζονται στους χρήστες κάπως έτσι .

Γιατί να διαφημιστείς στο Pinterest
 Το Pinterest λειτουργεί εντελώς διαφορετικά σε αντίθεση με τις άλλες social πλατφόρμες. Οι περισσότεροι χρήστες δεν χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να αναπαράγουν το content τους στους ακόλουθούς τους – την χρησιμοποιούν για να αποθηκεύσουν ( pin) χρήσιμες ιδέες, προϊόντα και content για μελλοντική χρήση. Μιας και πολλοί καταναλωτές αποθηκεύουν κάπου τα αγαπημένα τους προϊόντα προτού προβούν μετέπειτα στην αγορά τους , το Pinterest είναι το τέλειο εργαλείο για την πώληση προϊόντων & content. Στην πραγματικότητα το 93% των χρηστών σχεδιάζουν τις αγορές τους με το Pinterest και το 87% πραγματοποιεί μία αγορά επειδή είδε κάτι στην πλατφόρμα.

Ένα μεγάλο προτέρημα που διαφοροποιεί το Pinterest με τις άλλες social πλατφόρμες , είναι ο τρόπος που εμφανίζεται το content. Στο pinterest οι χρήστες μπορούν να δουν ένα pin με ποικίλους τρόπους:

  • Κάνοντας επίσκεψη στο προφίλ σου 
  • Κάνοντας αναζήτηση με σχετική λέξη κλειδί. 
  • Σε σχετικές κατηγορίες 
  • Στο home feed τους, αν σε ακολουθούν ή αν τα pins σου είναι σχετικά με τα ενδιαφέροντα τους

Αυτό που κάνει επίσης μοναδικό το Pinterest είναι ότι όταν κάποιος αποθηκεύει ένα διαφημιστικό pin, οι υπόλοιποι φίλοι του βλέπουν το συγκεκριμένο pin στα feeds χωρίς επιπλέον κόστος , όπου ενθαρρύνεται η φυσική αύξηση των αλληλεπιδράσεων & η δημιουργία επιπλέον πωλήσεων. Επίσης, ακόμα και όταν μία διαφημιστική καμπάνια λάβει τέλος, τα pin παραμένουν στην πλατφόρμα για πάντα, επιτρέποντας πλέον την οργανική εμφάνιση στους χρήστες. Έρευνες δείχνουν ότι οι διαφημίσεις στο Pinterests αποφέρουν 20% περισσότερα clicks στο τέλους του μήνα, από την έναρξη της διαφημιστικής καμπάνιας.

 

Τι προσφέρει η Qualityweb για την επιχείρηση σας
 1. Έρευνα και δημιουργία των κατάλληλων κοινών: οι έμπειροι marketers μας, κάνουν την έρευνα ανάμεσα σε πάρα πολλές πολύπλοκες παραμέτρους, με στόχο την εύρεση του κοινού που θα αποφέρει το μέγιστο των διαφημιστικών σας ενεργειών.

2. Επιλογή και δημιουργία διαφημιστικών στόχων: η επιλογή του διαφημιστικού στόχου δεν είναι απλή υπόθεση. Ο συνδυασμός των κατάλληλων παραμέτρων μεταξύ των διαφημιστικών καμπανιών, είναι καίρια για την αύξηση των πωλήσεων.

3. Δημιουργία διαφήμισης: θα δημιουργήσουμε για εσάς την κατάλληλη εικόνα , στις κατάλληλες διαστάσεις και με το κατάλληλο κείμενο , έτσι ώστε να αποφέρει τον μέγιστο αριθμό μετατροπών.

4. Βελτιστοποίηση ενεργειών βάση της απόδοσης τους: κατά την δημιουργία των διαφημίσεων σας , θα κάνουμε τις κατάλληλες παραμετροποιήσεις στα κοινά, τα εικαστικά και τους στόχους , για να πετυχαίνουμε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος.

Εκμεταλλεύσου σήμερα τις νέες δυνατότητες που σου δίνουν οι διαφημίσεις του Pinterest. Επικοινώνησε με τον Account ή τον marketer σου για να λάβεις μία εξατομικευμένη προσφορά για την επιχείρηση σου.

 

 

 

 

 

Είσαι έτοιμος για το επόμενο Βήμα;
Βρίσκεσαι ένα click μακριά!

Ενημέρωσέ μας για τις ανάγκες σου
& θα ετοιμάσουμε ένα εξατομικευμένο
πλάνο για την επιχείρησή σου.

×