Γιατί οι followers εγκαταλείπουν τη σελίδα σου (και τι να διορθώσεις)

Οι followers μπορεί να εγκαταλείπουν τη σελίδα σου για πολλούς λόγους. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε το τι οδηγεί κάποιους στην «έξοδο», και να εφαρμόσουμε πρακτικές που θα αντιστρέψουν μια τέτοια, εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη. Κάθε σελίδα στα social media μπορεί να εφαρμόσει μια σειρά από πρακτικές προκειμένου να αυξήσει τους followers της (content marketing, διαγωνισμούς, social media ads, και πολλά άλλα). Είναι όμως εξίσου σημαντικό όχι απλώς να αυξάνει ένα brand τους χρήστες που ακολουθούν τις σελίδες του, αλλά να τους αποτρέπει από το να τις εγκαταλείπουν στη συνέχεια.

Ας δούμε τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι followers εγκαταλείπουν μια σελίδα και το τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη:

#1 – Αδιάφορο περιεχόμενο 

 

 

Είναι λογικό πως εάν οι followers σου δεν βρίσκουν πλέον ενδιαφέρουσες τις αναρτήσεις που κάνεις στη σελίδα σου, τότε θα την εγκαταλείψουν. Οι χρήστες των social media θέλουν να ψυχαγωγηθούν, να ενημερωθούν, να εκφραστούν και να προβληματιστούν. Αξιολόγησε το περιεχόμενο που μεταφορτώνεις στη σελίδα σου και φρόντισε ώστε αυτό να παραμένει πάντα επίκαιρο, πρωτότυπο και ελκυστικό. Αν διαπιστώσεις πως οι χρήστες έχουν πάψει να αλληλοεπιδρούν με τις αναρτήσεις της σελίδας σου, τότε σίγουρα χρειάζεσαι αλλαγές στο περιεχόμενό σου.

#2 – Υπερβολική διαφήμιση 

 

 

Οι followers ενδέχεται να εγκαταλείψουν μια σελίδα αν νιώθουν ότι «βομβαρδίζονται» από διαφημίσεις και προωθητικά μηνύματα. Σίγουρα στόχος ενός brand είναι να αυξήσει τις πωλήσεις του και να προωθήσει προϊόντα και αγαθά. Ωστόσο στα social media θα πρέπει να κυριαρχεί το χρήσιμο και ποιοτικό περιεχόμενο, περισσότερο από τις διαφημίσεις. Φρόντισε ώστε να διατηρείς ένα μέτρο και μια ιδανική ισορροπία και φυσικά δώσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο περιεχόμενο που θα κάνει τους followers σου να αγαπήσουν τη σελίδα σου, και όχι σε αυτό που θα τους κάνει να την απεχθάνονται και να την εγκαταλείψουν.

#3 – Ανεπαρκή αλληλεπίδραση 

 

 

Μήπως οι followers σου στέλνουν μηνύματα και γράφουν σχόλια στα οποία δεν απαντά κανείς; Τότε το πιο πιθανό είναι να εγκαταλείψουν τη σελίδα σου και να στραφούν σε άλλες, ανταγωνιστικές. Είναι σημαντικό να διατηρείς υψηλό ποσοστό αλληλεπίδρασης με το κοινό της σελίδας σου. Φρόντισε ώστε οι followers να λαμβάνουν απαντήσεις σε σχόλια, απορίες και μηνύματα που υποβάλουν. Με τον τρόπο αυτό θα δείξεις ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο για τη σελίδα σου και αυτό σίγουρα θα το εκτιμήσουν – και με το παραπάνω – οι followers σου.

#4 – Αλλαγή ταυτότητας 

 

 

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι χρήστες μπορεί να εγκαταλείψουν μια σελίδα είναι η αλλαγή ταυτότητας. Αν μια σελίδα αλλάξει ξαφνικά θεματική ή υιοθετήσει απότομα μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, τότε είναι πιθανό αρκετοί followers να δυσαρεστηθούν και να την εγκαταλείψουν. Οι αλλαγές, ειδικά οι μεγάλες αλλαγές, θα πρέπει να ανακοινώνονται στους χρήστες, και να εξηγούνται οι λόγοι που οδηγούν σε μια μεταστροφή στη θεματική και το περιεχόμενο της σελίδας. Παράλληλα, καλό είναι να γίνονται και σταδιακά, ώστε οι χρήστες να έχουν χρόνο για να προσαρμοστούν σε αυτές. Δεν είναι κακό να αλλάζει μια σελίδα προσανατολισμό, ωστόσο μην αφήνεις εκτός τους followers σου αλλά φρόντισε ώστε να τους συμπεριλάβεις ενεργά στην όλη διαδικασία των αλλαγών.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι followers εγκαταλείπουν μια σελίδα, ωστόσο αν μπορέσεις να τους αντιληφθείς εγκαίρως και να προβείς σε διορθωτικές κινήσεις θα αντιστρέψεις τη μεγάλη «φυγή», και σίγουρα θα καταφέρεις να αυξήσεις το κοινό της σελίδας σου και να τη δεις να μεγαλώνει περαιτέρω.

Είσαι έτοιμος για το επόμενο Βήμα;
Βρίσκεσαι ένα click μακριά!

Ενημέρωσέ μας για τις ανάγκες σου
& θα ετοιμάσουμε ένα εξατομικευμένο
πλάνο για την επιχείρησή σου.

×