qualityweb.gr

Κατασκευή ιστοσελίδων WordPress ή Custom CMS

Η επιλογή του σωστού CMS για τις ανάγκες σου είναι καίριας σημασίας, καθώς θα είναι το εργαλείο που θα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση για την συντήρηση της ιστοσελίδας σου.


Αλλά πώς κάνουμε την σωστή επιλογή CMS;
Κάνοντας μία έρευνα αγοράς σε συστήματα CMS, θα δεις πως έχεις μία πληθώρα επιλογών. Πολλά έτοιμα templates σε open source CMS όπως WordPress, Joomla κλπ., είναι διαθέσιμα σε προσιτές τιμές, ενώ από την άλλη οι custom λύσεις σου προσφέρουν αμέτρητα οφέλη και λύσεις για κάθε ανάγκη.


Στο τέλος είναι δική σου η απόφαση για το ποια λύση ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου, ωστόσο για να σε βοηθήσουμε στην διαδικασία επιλογής, σου παρουσιάζουμε 5 λόγους που σε συμφέρει να επιλέξεις την κατασκευή της ιστοσελίδας σου σε Custom CMS έναντι του WordPress.

1. Δυνατότητες προσαρμογής
Το βασικό πλεονέκτημα ενός custom CMS είναι πως σου επιτρέπει να κατασκευάσεις την ιστοσελίδα σου εξατομικευμένα στις προδιαγραφές που έχεις ορίσει. Οι εναλλακτικές επιλογές όπως το WordPress, λειτουργούν με προκατασκευασμένα plugins που απευθύνονται σε ένα πλήθος επιχειρήσεων και όχι αποκλειστικά στην δική σου, προσθέτοντας μία περιορισμένη λειτουργικότητα σε μία προκαθορισμένη πλατφόρμα.

2. Δυνατότητα παραμετροποίησης σε οποιαδήποτε φάση της κατασκευής
Η κατασκευή ιστοσελίδας σε ένα CMS όπως το WordPress είναι μία σχετικά απλή διαδικασία όπου παίρνεις την υπάρχουσα πλατφόρμα, προσπαθείς να κάνεις κάποιες περιορισμένες μετατροπές για να ταιριάξει στην digital στρατηγική σου και συμβιβάζεσαι με το αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά, σε ένα Custom CMS, έχεις την δυνατότητα να κάνεις πολλές περισσότερες παραμετροποιήσεις. Από την αρχή των εργασιών ο προγραμματιστής που συνεργάζεσαι καταγράφει τις ανάγκες σου για την πλατφόρμα σου και δουλεύει πάνω σε αυτές. Στην συνέχεια, έχεις συμμετοχή στο να δοκιμάσεις το CMS και να δεις αν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που έχεις ορίσει, έχοντας αμέτρητες δυνατότητες για οποιαδήποτε αλλαγή και αν χρειαστεί σε οποιαδήποτε φάση και αν βρίσκεται η κατασκευή της ιστοσελίδας σου (ακόμα και μετά την παράδοσή της).

3. Ταχύτητα ιστοσελίδας
Δεν χρειάζεται στο συγκεκριμένο άρθρο να αναλύσουμε την σημαντικότητα της ταχύτητας σε μία ιστοσελίδα, αλλά σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ήδη, είναι ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες για την επιτυχία μιας online επιχείρησης.

Ο πηγαίος κώδικας του WordPress είναι ίδιος για εκατομμύρια ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει πολλές φορές αστοχίες στις οποίες δεν θα μπορείς να έχεις εύκολη πρόσβαση για να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή. Οι αστοχίες στον κώδικα, τείνουν να κάνουν την ταχύτητα της ιστοσελίδας σου αργή.

Επειδή σε ένα Custom CMS ο κώδικας περιλαμβάνει μόνο μέρη τα οποία είναι απαραίτητα για την λειτουργία της ιστοσελίδας σου και είναι φτιαγμένο αποκλειστικά για εσένα, εξαρχής θα έχεις 1 γρήγορη ιστοσελίδα, αλλά επίσης θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να κάνεις ενέργειες για την επιπλέον βελτιστοποίηση της.

 

4. Ασφάλεια
Το WordPress είναι ένα Open source CMS, κάτι το οποίο σημαίνει πως όλοι έχουν πρόσβαση στον κώδικα του. Αυτό ίσως είναι πλεονέκτημα από την άποψη ότι του δίνει την δυνατότητα να έχει προσιτή τιμή, αλλά τι γίνεται όσον αφορά την ασφάλεια;

Επιθέσεις και ευπάθειες στον κώδικα του WordPress είναι ένα συχνό φαινόμενο που θέτει σε την ιστοσελίδα σας σε διαρκή κίνδυνο, όταν δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφαλείας.

Το custom CMS δεν είναι το ίδιο ευάλωτο όσο ένα open source CMS, για τον λόγω ότι έχει σχεδιαστεί από την αρχή αποκλειστικά για εσένα. Επίσης μπορείς σε συνεννόηση με τον προγραμματιστή σου, να προσθέτεις συχνά περισσότερες δικλείδες ασφαλείας.

 

5. Τεχνική υποστήριξη
Παρά το τεράστιο επιχειρησιακό μέγεθος, το WordPress παρέχει μία αξιοπρεπή υποστήριξη πελατών. Αλλά όπως και να έχει μιλάμε για μία απρόσωπη βάση γνωσιακών δεδομένων, χωρίς εξατομικευμένες λύσεις.

Από την άλλη πλευρά ένα Custom CMS "πάει πακέτο" με τον συνεργάτη-προγραμματιστή σου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ιστοσελίδα σου. Αυτό σημαίνει πως έχοντας προσωποποιημένη επικοινωνία μπορείς να επιλύσεις με πολύ λιγότερο κόπο και χρόνο οποιοδήποτε θέμα και αν προκύψει στην ιστοσελίδα σου.

Στην Qualityweb κατασκευάζουμε ιστοσελίδες από το 2000 έχοντας στο ενεργητικό μας πάνω από 1000 projects. Έχουμε αναπτύξει το δικό μας Custom CMS το οποίο μπορεί να προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις για κάθε ανάγκη που έχει μία επιχείρηση. 

Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις μία ιστοσελίδα η οποία θα είναι βασικό και καθημερινό εργαλείο για την ανάπτυξη της επιχείρησής σου, επικοινώνησε σήμερα μαζί μας.

Σχετικά Άρθρα
Πόσο σύγχρονο είναι το καλάθι των αγορών σου, στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα το 2022; (Σκληρές Αλήθειες)
Πόσο σύγχρονο είναι το καλάθι των αγορών σου, στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα το 2022; (Σκληρές Αλήθειες)

Πολλές φορές είναι δύσκολο για τους επισκέπτες μιας ιστοσελίδας να προσθέσουν προϊόντα στο καλάθι τους και αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

07 Απρ 2022
Πώς συμπεριφέρεται ο καταναλωτής την εποχή του Covid 19 & τι μπορεί να κάνει για αυτό η επιχείρηση σας!
Πώς συμπεριφέρεται ο καταναλωτής την εποχή του Covid 19 & τι μπορεί να κάνει για αυτό η επιχείρηση σας!

Έχεις επιχείρηση που διαθέτει e-shop και φυσικό κατάστημα; Τότε φέτος θα πρέπει να προσέξεις τις ιδιαίτερες συνθήκες της Covid-19 εποχής, για να μπορέσεις να ελιχθείς σαν επιχειρηματίας και να εξυπηρετήσεις τους πελάτες σου, συνδυάζοντας το ψηφιακό σου κατάστημα με το φυσικό.

08 Απρ 2022

Είσαι έτοιμος για το επόμενο Βήμα;
Βρίσκεσαι ένα click μακριά!

Ενημέρωσέ μας για τις ανάγκες σου
& θα ετοιμάσουμε ένα εξατομικευμένο
πλάνο για την επιχείρησή σου.

×