qualityweb.gr

Κατασκευή ιστοσελίδων: τι χρειάζεται ένα εύχρηστο και ελκυστικό website

Η κατασκευή μιας εύχρηστης και ελκυστικής ιστοσελίδας απαιτεί συνδυασμό καλού σχεδιασμού, λειτουργικότητας και βέλτιστων πρακτικών. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πρέπει να ανατίθεται πάντα σε επαγγελματίες, που διαθέτουν εμπειρία, τεχνογνωσία και κατάρτιση και γνωρίζουν τις σύγχρονες τάσεις στη δημιουργία ιστοσελίδων. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθιστούν ένα website εύχρηστο και ελκυστικό. Η ουσία ωστόσο βρίσκεται στο γεγονός πως μια ιστοσελίδα που συνδυάζει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, έχει περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσει επισκέπτες και φυσικά να κερδίσει νέους πελάτες.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά, τι χρειάζεται μια ιστοσελίδα προκειμένου να είναι λειτουργική, πρακτική και φιλική προς τον μέσο χρήστη!

#1 – Ελκυστικό design 

 

 

Το παν για ένα σύγχρονο website είναι να είναι ελκυστικό στο μάτι του μέση επισκέπτη. Η νέα τάση είναι αυτή που δίνει προτεραιότητα στον μινιμαλισμό, όσο αναφορά το κομμάτι του design. Μια ιστοσελίδα δηλαδή η οποία θα αποφεύγει τον «περιττό θόρυβο», και θα διαθέτει μόνο εκείνες τις πληροφορίες που πραγματικά χρειάζονται οι επισκέπτες. Παράλληλα, στην ίδια φιλοσοφία η εμφάνιση του website θα πρέπει να διακρίνεται από χρωματική συνέπεια και αρμονία, ενώ προτείνεται πάντα η χρήση γραφικών υψηλής ποιότητας και εικόνες υψηλής ανάλυσης, που θα ενισχύσουν το περιεχόμενο και θα αναβαθμίσουν την αισθητική της ιστοσελίδας.

#2 – Φιλική προς τον χρήστη πλοήγηση 

 

 

Οι επισκέπτες του website θα πρέπει να εντοπίζουν με ευκολία τις πληροφορίες που αναζητούν και να είναι φυσικά σε θέση να πλοηγηθούν με μεγάλη άνεση μέσα στην ιστοσελίδα. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να εμπλουτίσετε το website σας με εύχρηστα μενού, και κουμπιά που θα καθοδηγούν τους επισκέπτες γρήγορα και εύκολα. Είναι πολύ σημαντικό να οργανώσετε σωστά τις πληροφορίες που θα περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα σας, με τρόπο απλό και κατανοητό.

#3 – Responsive design 

 

 

Το άλφα και το ωμέγα στην κατασκευή ιστοσελίδων είναι αναμφίβολα το responsive design. Η δυνατότητα δηλαδή ενός website να προσαρμόζεται αυτόματα σε διάφορες συσκευές και μεγέθη οθόνης, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα, τα tablets και οι επιτραπέζιοι υπολογιστές. Οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζουν άμεσα αυτό που αναζητούν, με ευκολία και χωρίς να αλλοιώνεται η πληροφορία, είτε χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά τους είτε έναν σταθερό επιτραπέζιο υπολογιστή. Εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα της ταχύτητας: να φορτώνει το ίδιο γρήγορα η ιστοσελίδα ανεξάρτητα από τη συσκευή που επιλέγουν οι χρήστες.

#4 – Ποιοτικό περιεχόμενο 

 

 

Αυτό που επίσης χρειάζεται ένα ελκυστικό website είναι το ποιοτικό και πρωτότυπο περιεχόμενο. Κείμενα τα οποία έχουν συνταχθεί αποκλειστικά για την ιστοσελίδα σας, εικόνες υψηλής ευκρίνειας και βίντεο πρωτότυπα, είναι αυτά που θα μετατρέψουν το website σας από έναν απλό ιστότοπο σε πόλο έλξης νέων επισκεπτών. Παράλληλα, το περιεχόμενο με το οποίο θα εμπλουτίσετε την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι SEO-friendly, να έχει δημιουργηθεί δηλαδή συμπεριλαμβάνοντας συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναρριχηθείτε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης και να προσελκύσετε νέους επισκέπτες.

#5 – Ασφάλεια και προστασία 

 

 

Ένα σύγχρονο website πρέπει να χαρακτηρίζεται από ασφάλεια. Οι επισκέπτες χρειάζονται ένα ψηφιακό περιβάλλον που θα αποπνέει ασφάλεια και θα επιτρέπει τους επιτρέπει να προχωρούν σε μια σειρά από ενέργειες, με τα προσωπικά δεδομένα τους να παραμένουν προστατευμένα.

Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι μια εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία, που προϋποθέτει σωστή οργάνωση, τεχνογνωσία και εμπειρία. Είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν τα προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία, που καθιστούν μια ιστοσελίδα ελκυστική, καθώς και οι νέες τάσεις στο ψηφιακό μάρκετινγκ που μπορούν να απογειώσουν την επισκεψιμότητα ενός website.

Σχόλια

  Γράψε σχόλιο

  Είσαι έτοιμος για το επόμενο Βήμα;
  Βρίσκεσαι ένα click μακριά!

  Ενημέρωσέ μας για τις ανάγκες σου
  & θα ετοιμάσουμε ένα εξατομικευμένο
  πλάνο για την επιχείρησή σου.

  Newsletter

  ×