Μήπως η ιστοσελίδα σας δεν έχει επισκέπτες; Τι πρέπει να κάνετε

Μήπως χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο για να προσελκύσετε πελάτες για την επιχείρησή σας, αλλά δεν καταφέρνετε να αποκτήσετε πολλούς επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας; Τότε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να απογειώσετε την επισκεψιμότητα στο website σας και φυσικά να αυξήσετε αισθητά τα έσοδα της επιχείρησής σας. Στο σύνολό τους οι καταναλωτές στρέφονται πλέον μαζικά στο διαδίκτυο, κάθε φορά που αναζητούν πληροφορίες για ένα προϊόν, ψάχνουν επαγγελματίες που προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες ή απλά αναζητούν ενημέρωση γύρω από αγαθά που τους ενδιαφέρουν. Συνεπώς, δυνητικά υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή υποψήφιων πελατών για κάθε brand. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σχεδιάσετε μια ολοκληρωμένη digital marketing στρατηγική, ώστε να καταφέρετε να προσελκύσετε επισκέπτες στον ιστότοπό σας.

Πως μπορείτε λοιπόν να αυξήσετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας; Ας δούμε τα πιο αποδοτικά tips! 

#1 – Εύχρηστη πλοήγηση 

 

 

Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι φιλική προς τον χρήστη. Η πλοήγηση να πραγματοποιείται με τρόπο απλό και οι επισκέπτες να μπορούν γρήγορα και εύκολα να εντοπίζουν τις πληροφορίες που αναζητούν. Κάντε ένα «φρεσκάρισμα» στην εμφάνιση της ιστοσελίδας σας και βεβαιωθείτε πως αυτή διαθέτει μια εύχρηστη πλοήγηση. Είναι σημαντικό οι χρήστες να βρίσκουν πάντα αυτό που αναζητούν, χωρίς να χάνονται, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το πιο πιθανό είναι να εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας. Απομακρύνετε τυχόν περιττές πληροφορίες που προκαλούν «θόρυβο» και επενδύστε σε μια απλή αλλά εντυπωσιακή σχεδίαση ιστοσελίδας.

#2 – Γρήγορες αγορές 

 

 

Στην ίδια λογική, είναι εξαιρετικά σημαντικό οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να μπορούν να ολοκληρώσουν τις αγορές τους γρήγορα και εύκολα. Ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών παρουσιάζουν την τάση να εγκαταλείπουν μια αγορά στη μέση, και να φεύγουν από ένα website, όταν η όλη διαδικασία γίνεται απαιτητική και δύσκολη. Προσθέστε τη δυνατότητα «άμεσης αγοράς» προϊόντων και υπηρεσιών στην ιστοσελίδα σας, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν με μόλις μερικά κλικ να ολοκληρώνουν τις αγορές τους. Με τον τρόπο αυτό σίγουρα θα αυξήσετε τα έσοδα αλλά και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας.

#3 – Ποιοτικό περιεχόμενο 

 

 

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από ιστοσελίδες και συνεπώς είναι σημαντικό το να προσφέρετε κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο. Επενδύστε στη δημιουργία πρωτότυπου και ποιοτικού περιεχομένου. Δώστε βάση σε πληροφορίες που έχουν έντονα χρηστική αξία. Οι χρήστες αναζητούν τέτοιου είδους πληροφορίες στο διαδίκτυο (όπως για παράδειγμα τα άρθρα με συμβουλές ή τους πρακτικούς οδηγούς που σε βοηθούν, βήμα, βήμα να ολοκληρώσεις μια εργασία) και σίγουρα θα καταφέρετε και εσείς να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες για την ιστοσελίδα σας.

#4 – Διαδικτυακή διαφήμιση 

 

 

Μην ξεχνάτε φυσικά τη δύναμη της διαδικτυακής διαφήμισης. Αξιοποιήστε όλα τα διαθέσιμα διαφημιστικά εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας ώστε να προβάλλετε την ιστοσελίδα σας. Μέσω των online ads μπορείτε μάλιστα να προσελκύσετε ένα ιδιαίτερα συγκεκριμένο ακροατήριο, που είναι πιο πιθανό να ενδιαφέρετε για τη δική σας ιστοσελίδα. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσετε νέους επισκέπτες, οι οποίοι ωστόσο θα επιστρέφουν ξανά και ξανά στο website σας. Τα οφέλη συνεπώς από τη διαδικτυακή διαφήμιση είναι τόσο άμεσα όσο και ορατά σε βάθος χρόνου.

Μετατρέψτε στην ιστοσελίδα σας σε πόλο έλξης επισκεπτών, επενδύοντας στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης digital marketing στρατηγική, αξιοποιώντας όλες τις νέες τάσεις που κυριαρχούν σήμερα και επιστρατεύοντας τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα ψηφιακά εργαλεία.

Είσαι έτοιμος για το επόμενο Βήμα;
Βρίσκεσαι ένα click μακριά!

Ενημέρωσέ μας για τις ανάγκες σου
& θα ετοιμάσουμε ένα εξατομικευμένο
πλάνο για την επιχείρησή σου.

×