qualityweb.gr

Πως επηρεάζει η πραγματικότητα των Social Media την επιχείρηση μου;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν την ψηφιακή βιτρίνα κάθε σύγχρονης επιχείρησης.

Τα Social Media ως μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν αν μη τι άλλο μια ψηφιακή αγορά στην οποία κάθε σύγχρονη επιχείρηση οφείλει να είναι παρούσα και να ακολουθεί τις τάσεις και τις εξελίξεις. Η δύναμη των Social Media δεν αμφισβητείται πλέον από κανέναν, ενώ η πραγματικότητα που δημιουργούν για τους χρήστες αποτελεί αντικείμενο μελέτης και προβληματισμού για δεκάδες σύγχρονες έρευνες. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λείπουν απ’ αυτή την ψηφιακή πραγματικότητα, καθώς εκτός των άλλων μπορούν να κάνουν χρήση των αναρίθμητων πλεονεκτημάτων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αυξήσουν τη δημοτικότητά τους. 

Ψηφιακή βιτρίνα

Πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter αποτελούν την ψηφιακή βιτρίνα κάθε επιχείρησης. Οι χρήστες των Social Media δεν παύουν – πρώτα απ’ όλα – να είναι καταναλωτές και μέσα στο ψηφιακό περιβάλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναζητούν προϊόντα, αγαθά και υπηρεσίες για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Πρακτικά τα Social Media αποτελούν μια μεγάλη δυνητική αγορά στην οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να προσεγγίσουν νέους πελάτες. Οι επιχειρηματίες οφείλουν να προσαρμοστούν στις επιταγές της νέας αυτής ψηφιακής πραγματικότητας και να δημιουργήσουν ψηφιακά καταστήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να παραμείνουν “ζωντανοί” και τα προϊόντα τους αναγνωρίσιμα.

 

Δημιουργώντας ένα ελκυστικό περιβάλλον για τους χρήστες, είτε με ενδιαφέρουσες αναρτήσεις, κλειστά ή ανοιχτά group συζητήσεων, online chatting και συμβουλευτικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης, οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν τους πελάτες τους και να κάνουν γνωστές σε ένα ευρύ κοινό τις υπηρεσίες τους. Οι χρήστες των Social Media χρησιμοποιούν το Facebook, το Instagram ή το Twitter για να ψάξουν επιχειρήσεις, προϊόντα ή να αναζητήσουν κριτικές για κάποιες υπηρεσίες ή αγαθά. Μια επιχείρηση που διατηρεί ολοκληρωμένη στρατηγική για την ψηφιακή της παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρακτικά έχει μια καλοστημένη διαδικτυακή βιτρίνα του καταστήματός της και μπορεί να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

 

Στοχευμένες διαφημίσεις

Τα Social Media δίνουν πλέον τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που αναζητούν πελάτες να διαφημίσουν τα προϊόντα τους σε ένα πολύ στοχευμένο κοινό, αποκομίζοντας καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερες ευκαιρίες αύξησης των πωλήσεων. Οι σύγχρονες επιχειρήσεις έχουν πλέον στη διάθεσή τους μια μεγάλη γκάμα από εργαλεία που τους δίνουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε χρήστες με συγκεκριμένα κριτήρια (γεωγραφικά, ηλικιακά, οικονομικά) και να αυξήσουν τις πιθανότητες να προσεγγίσουν τους κατάλληλους πελάτες και αυτούς που είναι πιο πιθανό να αγοράσουν προϊόντα ή υπηρεσίες της κάθε επιχείρησης. Πρακτικά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργούν μια πραγματικότητα στην οποία οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να βρίσκουν τους πιθανούς πελάτες τους και να τους ενημερώνουν για προσφορές, προϊόντα ή υπηρεσίες τους, πείθοντάς τους παράλληλα να προχωρήσουν σε αγορές. 

 

Οι ανταγωνιστές είναι εκεί 

Ο μέσος χρήστης των Social Media αφιερώνει περισσότερη ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απ’ ότι σε έναν πολυσύχναστο και δημοφιλή δρόμο με καταστήματα. Αυτό φαίνεται πως το ξέρουν καλά οι περισσότεροι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν διεισδύσει για τα καλά στα Social Media. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός άλλωστε πως αρκετές επιχειρήσεις απασχολούν εργαζόμενους που ασχολούνται μόνο με αυτά ή προσλαμβάνουν εταιρίες που αναλαμβάνουν τη διαχείριση της ψηφιακής τους παρουσίας. Εάν μια επιχείρηση δεν θέλει να μείνει πίσω και να χάσει έδαφος έναντι των ανταγωνιστών της τότε δεν μπορεί παρά να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά να κάνει χρήση όλων των εργαλείων που αυτά προσφέρουν για την προσέλκυση πελατών.

Σχόλια

  Γράψε σχόλιο

  Σχετικά Άρθρα
  7 χρήσιμα tips για να ανακαλύψει ο κόσμος τη σελίδα σας στο Instagram
  7 χρήσιμα tips για να ανακαλύψει ο κόσμος τη σελίδα σας στο Instagram

  Το Instagram είναι κάτι παραπάνω από ένα δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατοντάδων χρηστών του διαδικτύου, που ξοδεύουν αρκετές ώρες μέσα στη μέρα σερφάροντας και σκορπώντας “καρδούλες”.

  16 Μάι 2022
  Instagram Influencers : 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!
  Instagram Influencers : 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!

  Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το επάγγελμα των likes φαίνεται πως μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην digital καμπάνια προβολής επιχειρήσεων, προϊόντων ή αγαθών.

  16 Μάι 2022
  Ο Απόλυτος Οδηγός για την Σωστή Χρήση Hashtags στο Instagram
  Ο Απόλυτος Οδηγός για την Σωστή Χρήση Hashtags στο Instagram

  Η ιδέα του να χρησιμοποιείς hashtags για την αύξηση των followers στο Instagram χωρίζεται σε 2 δίπολα. Το ένα δίπολο αποτελείται από τα άτομα που αγαπάνε την χρήση των hashtags και τα χρησιμοποιούν σε κάθε τους post και το άλλο από αυτούς που μισούν την χρήση τους και τα αποφεύγουν πάση θυσία. Σε όποιο και από τα 2 δίπολα και αν ανήκεις, το γεγονός παραμένει ίδιο και η χρήση των hashtags σε βοηθάει να διευρύνεις την απήχηση των posts σου. Μάλιστα έρευνες έχουν αποδείξει πως posts που έχουν έστω και 1 hashtag λαμβάνουν κατά μέσο όρο 12.6% περισσότερο engagement από αυτά που δεν έχουν.

  08 Απρ 2022
  Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις post στο Instagram (2020 Update)
  Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις post στο Instagram (2020 Update)

  Ασχολείσαι με το Instagram και σίγουρα πολλές φορές έχεις αναρωτηθεί πόσο συχνά πρέπει να κάνεις post ώστε να έχεις έναν υγιή και λειτουργικό λογαριασμό με υψηλή απήχηση. Η ομάδα marketing της @qualityweb έκανε έρευνα και σου απαντάει στις πιο συχνές ερωτήσεις που προκύπτουν.

   

  08 Απρ 2022
  Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο όνομα στο Instagram?
  Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο όνομα στο Instagram?

  Το Instagram είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ‘’social’’ καθημερινότητας μας. Όλοι περνάμε σημαντικό χρόνο της ημέρας σε αυτό και κακά τα ψέματα , όλοι μας έχουμε ως απώτερο σκοπό την αύξηση των likes και των followers.

  13 Μάι 2022
  Facebook Interests
  Facebook Interests

  Το Facebook γύρισε… σελίδα στις διαφημίσεις αφαιρώντας τα “ενδιαφέροντα” χωρίς ενδιαφέρον!

  16 Μάι 2022

  Είσαι έτοιμος για το επόμενο Βήμα;
  Βρίσκεσαι ένα click μακριά!

  Ενημέρωσέ μας για τις ανάγκες σου
  & θα ετοιμάσουμε ένα εξατομικευμένο
  πλάνο για την επιχείρησή σου.

  Newsletter

  ×