4 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από μια ιστοσελίδα

Στην εποχή που το διαδίκτυο και τα κινητά κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, αυτό που πραγματικά χρειάζεται κάθε επιχείρηση είναι μια ελκυστική και σύγχρονη ιστοσελίδα. Το website σου αποτελεί μια πρώτης τάξεως γέφυρα επικοινωνίας με τους πελάτες σου (και τους υποψήφιους πελάτες σου) και συνεπώς δεν έχεις παρά να επενδύσεις στην κατασκευή μιας δυναμικής ιστοσελίδας, που θα αποτελεί πόλο έλξης, θα είναι εύχρηστη και λειτουργική.

Ακριβώς επειδή (σχεδόν) κάθε επιχείρηση διαθέτει ιστοσελίδα, ο διαδικτυακός ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός. Είναι σημαντικό συνεπώς να επενδύσεις σε ένα website που θα κάνει τη διαφορά και φυσικά θα είναι εξαιρετικά ελκυστικό και ευφάνταστο.

Στον οδηγό που ακολουθεί θα βρεις μια λίστα με 4 πράγματα τα οποία δεν μπορούν – και δεν πρέπει – να απουσιάζουν από καμία ιστοσελίδα το 2023:

#1 – Ποιοτικό περιεχόμενο 

 

 

Στον αχανή κόσμο του διαδικτύου όπου κυριαρχεί η υπερπληροφόρηση, η ποιότητα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Δεν αρκεί απλώς να εμπλουτίσεις την ιστοσελίδα σου με περιεχόμενο, αλλά με ποιοτικό περιεχόμενο. Δημιούργησε κείμενα ελκυστικά και πρωτότυπα, τα οποία θα έχουν χρηστική αξία για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Συνδύασε με εξίσου ποιοτικές και επαγγελματικές φωτογραφίες και γραφικά υψηλής ευκρίνειας. Στόχος σου θα πρέπει να είναι το να διαμορφώσεις το περιεχόμενό σου με τέτοιο τρόπο που θα φαντάζει – και θα είναι – μοναδικό. Έτσι θα καταφέρεις να κάνεις πραγματικά τη διαφορά.

#2 – Εύχρηστη πλοήγηση

 

 

Οργάνωσε τις πληροφορίες που θα συμπεριλάβεις στην ιστοσελίδα σου με τρόπο απλό και κατανοητό. Δημιούργησε ένα περιβάλλον εύχρηστο και λειτουργικό, στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν να περιηγηθούν με μεγάλη άνεση και να εντοπίσουν αυτό που αναζητούν γρήγορα και εύκολα. Ένα εύχρηστο μενού, μια σωστή κατανομή των προϊόντων και των υπηρεσιών σε κατηγορίες και υποκατηγορίες αλλά και μια μπάρα αναζήτησης μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά την εμπειρία πλοήγησης των επισκεπτών σου.

#3 – Καινοτόμες τεχνολογίες 

 

 

Το διαδίκτυο εξελίσσεται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς. Οι σύγχρονες ιστοσελίδες διαθέτουν προηγμένες τεχνολογικά εφαρμογές και καινοτόμες τεχνολογίες, όπως συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας. Προσπάθησε να συμπεριλάβεις αντίστοιχες εφαρμογές, που θα κάνουν την ιστοσελίδα σου πιο ελκυστική και εύχρηστη. Τα chatbots για παράδειγμα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στο διαδίκτυο και οι περισσότερες ιστοσελίδες τα αξιοποιούν για να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών για τους επισκέπτες τους.

#4 – Mobile friendly κατασκευή 

 

 

Το 2023 δεν νοείται σύγχρονη ιστοσελίδα η οποία να μην είναι mobile-friendly. Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών εισέρχεται στο διαδίκτυο και επισκέπτεται ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας κινητά τηλέφωνα. Είναι πολύ σημαντικό συνεπώς να διαθέτεις ένα περιβάλλον φιλικό προς τα κινητά τηλέφωνα και μια ιστοσελίδα που θα προσαρμόζεται αυτόματα στο μέγεθος της εκάστοτε οθόνης. Έτσι οι χρήστες δεν θα χάνουν πολύτιμες πληροφορίες και θα απολαμβάνουν την απόλυτη εμπειρία πλοήγησης, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν για να επισκεφθούν μια ιστοσελίδα.

Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι μια διαδικασία η οποία προϋποθέτει τη σωστή οργάνωση και ένα πλάνο ενεργειών, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα website σύγχρονο και πλήρως λειτουργικό. Συνδυάζοντας μια ελκυστική ιστοσελίδα με τις τελευταίες τάσεις του Digital Marketing ένα brand μπορεί να προσελκύσει νέους πελάτες και να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά του.

Είσαι έτοιμος για το επόμενο Βήμα;
Βρίσκεσαι ένα click μακριά!

Ενημέρωσέ μας για τις ανάγκες σου
& θα ετοιμάσουμε ένα εξατομικευμένο
πλάνο για την επιχείρησή σου.

×