4 συμβουλές για να αυξήσετε τους followers της επιχείρησής σας στο TikTok

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να προσελκύσετε νέους πελάτες για την επιχείρησή σας και να αυξήσετε τα κέρδη σας, τότε το TikTok είναι μια πλατφόρμα στην οποία αξίζει να επικεντρώσετε την προσοχή σας. Θεωρείται – και όχι αδίκως – ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως και παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε brand να προβληθεί, να χτίσει τη δική του κοινότητα και να προσελκύσει πελάτες.

Το να αποκτήσει ένα brand πολλούς followers στα social media δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συνήθως απαιτεί χρόνο, χρήμα αλλά και ιδιαίτερα καλή οργάνωση με την αξιοποίηση των νέων τάσεων που κυριαρχούν στο digital marketing. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα tips, ειδικά στην περίπτωση του TikTok, που μπορούν να μας βοηθήσουν να προσελκύσουμε περισσότερους followers, εύκολα και αποτελεσματικά.

#1 – Στοχεύστε στο κοινό σας

 

 

Σε ποιο κοινό στοχεύετε στο TikTok; Έχοντας μια πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα για το κοινό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο το οποίο θα «μιλάει στην γλώσσα» του. Αν για παράδειγμα θέλετε να προσελκύσετε νέα παιδιά, τότε δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε και το αντίστοιχο λεξιλόγιο και να επιστρατεύσετε λέξεις από την αργκό των νέων. Αντίστοιχα, αν στοχεύετε σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θα τους «ξυπνά» αναμνήσεις.

#2 – Ακολουθήστε τα trends

 

 

Τα trends στο TikTok είναι ένας εύκολος τρόπος να μπείτε στον «χάρτη» και να μπορέσετε να προσελκύσετε followers. Παρακολουθήστε ποια trends φιγουράρουν ψηλά στις προτιμήσεις των υπόλοιπων χρηστών κάθε φορά, και προσπαθήστε να τα προσαρμόσετε στο δικό σας brand. Ακόμα και εάν κάποιο trend φαντάζει αρκετά ξένο με τη δική σας επιχείρηση, προσπαθήστε να επιστρατεύσετε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας. Ενδεχομένως το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά πρωτότυπο και ευφάνταστο.

#3 – Χτίστε συνεργασίες

 

 

Αναπτύξτε συνεργασίες με άλλους χρήστες του TikTok ή άλλα brands. Ζητήστε τους να προωθήσουν το δικό σας προφίλ ή τα προϊόντα σας, ή δημιουργήστε βίντεο από κοινού. Ιδανικά θα πρέπει να απευθυνθείτε στους TikTok Influencers, χρήστες δηλαδή με μεγάλη επιρροή που ήδη έχουν το δικό τους κοινό. Αρκεί φυσικά, το κοινό αυτό να ανταποκρίνεται και στις δικές σας ανάγκες, ώστε να μπορέσετε να το αξιοποιήσετε σωστά.

#4 – Δημιουργήστε θεματικές 

 

 

Δημιουργήστε μια σειρά από βίντεο τα οποία θα έχουν κοινή θεματική. Φτιάξτε μικρές, επιμέρους κατηγορίες και οργανώστε τα βίντεο σας. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να καθιερώσετε βίντεο με συμβουλές, βίντεο με απαντήσεις σε ερωτήσεις των followers σας ή και βίντεο με θέμα τα νέα προϊόντα σας. Οι χρήστες του TikTok θα ξέρουν έτσι εξ’ αρχής τι να περιμένουν από εσάς και κάθε πότε.

Extra tip: αξιοποιήστε τις διαφημίσεις στο TikTok. Τα ψηφιακά εργαλεία που προσφέρει η πλατφόρμα για τη δημιουργία διαφημίσεων μπορούν παράλληλα να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στο να χτίσετε ένα ισχυρό brand name στο TikTok. Επενδύστε χρήματα σε στοχευμένες διαφημίσεις, ώστε ταυτόχρονα να κερδίσετε και νέους followers.

Για να αυξήσετε τους followers σας στο TikTok δεν υπάρχει μυστική συνταγή. Το «μυστικό» κρύβεται στη συνέπεια, τη συνέχεια και την πρωτοτυπία. Δημιουργήστε ελκυστικά και πρωτότυπα βίντεο, ακολουθήστε τις τάσεις και αξιοποιήστε όλα τα ψηφιακά εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας καταπλήξει.

Είσαι έτοιμος για το επόμενο Βήμα;
Βρίσκεσαι ένα click μακριά!

Ενημέρωσέ μας για τις ανάγκες σου
& θα ετοιμάσουμε ένα εξατομικευμένο
πλάνο για την επιχείρησή σου.

×