Οι 5 top στρατηγικές digital marketing

Το digital marketing είναι ένα ιδιαίτερα αποδοτικό εργαλείο με μετρήσιμα αποτελέσματα. Δίνει τη δυνατότητα σε κάθε brand να έχει πρόσβαση σε πολύτιμα στατιστικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει το πόσο αποδοτική είναι κάθε προωθητική ενέργεια. Προσφέρει επίσης εργαλεία τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει μια επιχείρηση προκειμένου να χτίσει ένα ισχυρό εταιρικό προφίλ και να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Παράλληλα, το digital marketing δίνει τη δυνατότητα σε ένα brand να αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοεπίδρασης με το κοινό του, σε βάθος χρόνου. 

Αν και το digital marketing περιλαμβάνει μια σειρά από ενέργειες, υπάρχουν 5 top στρατηγικές που δεν πρέπει να απουσιάζουν από το πλάνο δράσεων καμίας επιχείρησης! 

#1 Content marketing 

Επενδύστε σε ένα ποιοτικό, αυθεντικό και ελκυστικό περιεχόμενο. Η content marketing στρατηγική σας μπορεί να περιλαμβάνει άρθρα, βίντεο, infographics, έξυπνες αναρτήσεις στα social media και γενικά περιεχόμενο το οποίο να έχει ενδιαφέρον για το κοινό σας. Φυσικά, πρόκειται για περιεχόμενο πρωτότυπο, το οποίο θα έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για εσάς ενώ εξίσου σημαντικό είναι να διαθέτετε συνέπεια και να ανανεώνετε το περιεχόμενό σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για να οργανώσετε την content marketing στρατηγική σας θα χρειαστείτε ένα calendar, με το οποίο θα σχεδιάζετε τι θα κοινοποιείτε και κάθε πότε.  

#2 Email marketing 

Μια digital marketing στρατηγική η οποία μπορεί να αποφέρει άμεσα κέρδη και να σας βοηθήσει να χτίσετε ένα πιστό κοινό είναι αναμφίβολα το email marketing. Δώστε κίνητρα στους πελάτες και τους υποψήφιους πελάτες σας να εγγραφούν στο newsletter σας και δημιουργήστε μια μεγάλη βάση πελατών την οποία θα εμπλουτίζετε διαρκώς με νέους χρήστες. Σχεδιάστε έξυπνα και ελκυστικά newsletters, τα οποία θα προσφέρουν πολύτιμη γνώση, θα ψυχαγωγούν και θα βοηθούν τους πελάτες σας να μάθουν τα νέα σας και να εκμεταλλευτούν τυχόν προσφορές ή ειδικές εκπτώσεις. Μια καλά οργανωμένη email marketing στρατηγική μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα. 

#3 Google Ads 

Επενδύστε στη δημιουργία Google Ads. Στοχεύστε σε λέξεις κλειδιά που θα σας βοηθήσουν να αναρριχηθείτε ψηλά στη λίστα των αποτελεσμάτων στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό κατάστημά σας. Δημιουργήστε μια στρατηγική η οποία θα περιλαμβάνει διαφορετικά είδη διαφημίσεων, απολαμβάνοντας όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. 

#4 SEO 

Μια ακόμη digital marketing στρατηγική που συγκαταλέγεται στη λίστα με τις κορυφαίες, είναι αναμφίβολα το SEO. Δώστε μεγάλη βαρύτητα στο να βελτιώσετε το SEO score του website σας και θα δείτε σύντομα θεαματική διαφορά στον αριθμό των επισκεπτών σας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο να αυξήσετε τις πωλήσεις σε ένα eshop και να χτίσετε ένα ισχυρό brand name στο διαδίκτυο. Εφαρμόστε μια SEO στρατηγική που περιλαμβάνει και τα social media, καθώς και ευρύτερα όλη την ψηφιακή παρουσία του brand σας. 

#5 Remarketing 

Το remarketing, γνωστό και ως retargeting, είναι μια ακόμη digital marketing στρατηγική που δεν πρέπει να αφήσετε ανεκμετάλλευτη. Σχεδιάστε διαφημιστικές εκστρατείες οι οποίες θα στοχεύουν στο κοινό που έχει δείξει ένα ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας (ακόμη και τυχαία) και προσπαθήστε να κεντρίσετε ξανά την προσοχή των χρηστών που έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας, χωρίς να ολοκληρώσουν μια αγορά ή να κάνουν εγγραφή στο newsletter σας, ή χρηστών που αναζητούν στην Google προϊόντα ή υπηρεσίες παρόμοια με αυτά που προσφέρετε. Το retargeting/remarketing μπορεί να αυξήσει κατά 70% τις πιθανότητες ένας χρήστης που έδειξε ενδιαφέρον για το brand σας να επιστρέψει και να ολοκληρώσει αυτό που άφησε εξ’ αρχής στη μέση. 

Είσαι έτοιμος για το επόμενο Βήμα;
Βρίσκεσαι ένα click μακριά!

Ενημέρωσέ μας για τις ανάγκες σου
& θα ετοιμάσουμε ένα εξατομικευμένο
πλάνο για την επιχείρησή σου.

×