Τα 5 μεγάλα trends στο Digital Marketing που κυριαρχούν το 2023

Το Digital Marketing πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας ζωντανός οργανισμός, που διαρκώς εξελίσσεται. Πρόκειται άλλωστε για έναν κλάδο άρτια συνδεδεμένο με την τεχνολογική πρόοδο και ανάπτυξη, που καταγράφουν άλματα τα τελευταία χρόνια. Αν δεν θέλεις να μείνεις πίσω ως προς το κομμάτι της διαδικτυακής διαφημιστικής προβολής της επιχείρησής σου τότε σίγουρα θα πρέπει να παρακολουθείς – και φυσικά να ακολουθείς – τα νέα trends που κυριαρχούν κάθε φορά στο Digital Marketing.

Το 2023 είναι μια χρονιά κατά την οποία η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα αναμένεται να κυριαρχήσουν. Το ψηφιακό μάρκετινγκ δεν μπορεί να παραμείνει ανεπηρέαστο από τις αλλαγές που συντελούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Ποια είναι ωστόσο τα μεγάλα trends που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών προβλέπεται να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στο σύγχρονο Digital Marketing για κάθε επιχείρηση, μέσα στο 2023;

#1 – Το Influencer Marketing

 

 

Μέσα στο 2023 το Influencer Marketing αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω την δυναμική και τον ρόλο του σε κάθε ολοκληρωμένη Digital Marketing στρατηγική. Η στροφή που παρατηρείται φέτος είναι ολοένα και περισσότερές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναζητούν συνεργασίες με Influencers για να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και για να αυξήσουν το brand awareness τους. Οι Influencers παραμένουν ιδιαίτερα επιδραστικοί, ειδικά σε πλατφόρμες όπως το TikTok και το Instagram. Μάλιστα, στο TikTok υπάρχει μια κατηγορία νέων Influencers, που δεν είναι άλλοι από απλούς χρήστες που καταφέρνουν ωστόσο να προσελκύσουν χιλιάδες ή και εκατομμύρια άλλους χρήστες, παράγοντας αυθεντικό και κυρίως αυθόρμητο περιεχόμενο.  

#2 – Το εξειδικευμένο περιεχόμενο 

 

 

Ένα ακόμη trend που κυριαρχεί στο Digital Marketing ήδη για το 2023 είναι η δημιουργία εξειδικευμένου περιεχόμενου. Τα brands, όσο μικρά ή μεγάλα και εάν είναι, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εικόνα των «ειδικών», των λεγόμενων «experts» στον κλάδο τους, ώστε να καθιερωθούν ως αξιόπιστα στη συνείδηση των καταναλωτών. Αυτός είναι ο λόγος που παράγουν περιεχόμενο με εξειδικευμένη γνώση. Τέτοιου είδους περιεχόμενο μπορεί να είναι πρωτότυπα άρθρα, ψηφιακά βιβλία ή και οδηγοί που προσφέρουν πολύτιμη γνώση και χρηστικές πληροφορίες πάνω σε ένα συγκεκριμένο κάθε φορά ζήτημα.

#3 – Τα chatbots και η Τεχνητή Νοημοσύνη 

 

 

Τα chatbots, όπως και ευρύτερα η Τεχνητή Νοημοσύνη, ήρθαν για να μείνουν. Ολοένα και περισσότερα brands προσφέρουν πλέον τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσω ενός chatbot, ώστε να παρέχουν άμεσες απαντήσεις στους πελάτες τους. Παράλληλα, η Τεχνητή Νοημοσύνη προβλέπεται πως θα καταγράψει αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης μέσα στο 2023, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ένα brand να αντιλαμβάνεται πληρέστερα το προφίλ των πελατών του αλλά και την καταναλωτική συμπεριφορά τους.

#4 – Η δημιουργικότητα 

 

 

Ένα ακόμη trend που κυριαρχεί στο Digital Marketing είναι η δημιουργικότητα, η έμπνευση και η φαντασία στο περιεχόμενο που δημοσιεύει ένα brand στα social media. Ακριβώς επειδή ο ανταγωνισμός είναι υψηλός, όσο πιο έξυπνο, επίκαιρο και ευφάνταστο είναι το περιεχόμενο που ανεβάζει στους επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα brand, τόσο πιο πιθανό είναι να προσελκύσει περισσότερους χρήστες. Αντίθετα, αναρτήσεις που στερούνται φαντασίας και μοναδικότητας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχουν.

#5 – Το σύγχρονο SEO

 

 

Το SEO παραμένει ένα πολύτιμο εργαλείο σε κάθε Digital Marketing στρατηγική. Οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, ανανεώνουν συχνά τα κριτήρια κατάταξης μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματά τους. Όσο πιο συχνά παρακολουθείτε τις εξελίξεις σε αυτό τον τομέα και όσο πιο άμεσα ακολουθείτε πιστά τις αλλαγές που δρομολογούν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες, τόσο αυξάνετε την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που εφαρμόζετε. Επενδύοντας σε μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη SEO στρατηγική μπορείτε να προσελκύσετε χιλιάδες επισκέπτες για το eshop ή την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας.  

Είσαι έτοιμος για το επόμενο Βήμα;
Βρίσκεσαι ένα click μακριά!

Ενημέρωσέ μας για τις ανάγκες σου
& θα ετοιμάσουμε ένα εξατομικευμένο
πλάνο για την επιχείρησή σου.

×